Hlavní obsah

Hádavý partner? Pohroma!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Jeho koníčkem je vyvolávat hádkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesnáším skoro všechno a všechny, nechybuji a rád vyhledávám konflikty. To je pohled na svět z perspektivy člověka, ke kterému se báječně hodí přezdívka „Trhling". Nemáte ho náhodou doma?

Článek

Trhling je emočně nestabilní, povrchní osoba, jejíž charakteristickou vlastností je nesnášenlivost. To, že někdo nenávidí vlastní tchyni, se do toho nepočítá, neboť matky partnerek patří do zcela jiné, odvážnější kapitoly, a málokterý muž se s nimi snese. Tohle je jistá vzteklá nesnášenlivost, nevyzpytatelná, bouřlivá a pohlcující. Víte, jaký má tato osoba koníček? Vyvolávat hádky a nesváry. V tom si zcela libuje. Hlavně když mu chce někdo radit, nebo ho někam nasměrovat. Vyletí jako čert z krabičky. Nepodřizuje se, ochotou neplýtvá a dokáže se zapálit jen pro věc, která přinese okamžitý, rychlý výsledek. Žádné dlouhé plánování nebere!

Připomíná trhavinu

Pan Papiňák, jenž dokáže jako tento domácí spotřebič velmi rychle bouchnout, reaguje spontánně a bezmyšlenkovitě, pro sprostá slova si nejde daleko. Jako jeho partnerka se budete potýkat s přirovnáními k domácímu zvířectvu od slepice po krávu a v závěru často uslyšíte, že se s vámi stejně jednou rozvede - rozejde. Upřímně si řekněme, že by to bylo asi to nejlepší, co by vás mohlo potkat. Nicméně pro lásku je někdy člověk ochoten dělat nemožné, takže občas se stává, že si na jeho chování leckdo jaksi „zvykne"! Jak že se to říká? Láska je slepá!

Je to k žití?

Což ostatně potvrzují i lidé v okolí, kteří nedokážou pochopit, že když je Pan Papiňák tak nepříjemný, nabroušený a povrchní, může vedle sebe mít bytost, jež ho i přes jeho výlevy miluje. Což mnohdy ani nestačí zpozorovat. Všichni jsou špatní, jen já jsem král, křičí na celé kolo. Co se týče kutilství a manuálních aktivit, je neschopný, neb věnovat se nějaké činnosti přes nesoustředěnost a výbušnost, je jako stáhnout si kalhoty, když brod je ještě daleko čili vzdát všechno předem. To je velmi častá reakce. Také navazuje pofidérní milostné vztahy, dopouští se sexuálních excesů, ale jaksi není schopný přijímat jejich následky. A cokoliv špatně dopadne, je chyba ostatních - jak jinak.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Hádavý člověk je nesnesitelnýFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Když dojde trpělivost

Již z popisu osobnosti je zřejmé, že s tímto člověkem není lehké žít. I když má jeho partner prostor k žití (tedy na první pohled), musí se vyrovnávat s labilitou protějšku a neustálými zvraty v chování. Absolutně nepomáhá teorie: To se vstřebá. On to pochopí. Pravda zní, že jemu to nedojde nikdy. Za to vy brzy prozřete a dojdete k závěru, že hra na vztah s prvky vulgarismu, emoční lability a vyhrocených situací není nic pro vás.

Při podání žádosti o rozvod či balení si osobních věcí sice dokáže předstírat pochopení, ale včera není dnes. O pár hodin později hrozí citové vydírání, pokusy o sebevraždu a hlášky, že to nejhorší vás teprve čeká. Jak se to vezme. Mnohem těžší je asi přijmout fakt, že pokud takto labilního partnera nebudete brát takového, jaký je, i s jeho nevěrami a chováním, nemáte šanci se hnout z místa. Respektovat, mlčet a nepokoušet se předělávat... Není snazší si s ním radši nic nezačínat?

Reklama

Související témata:

Načítám