Hlavní obsah

Eva Marvan: Zbavte se upírů!

Foto: Mona Martinů

Nenechte ze sebe vysávat radost a energiiFoto: Mona Martinů

Reklama

Určitě jste v životě nějakého upíra potkaly. V lepším případě jste ho odhadly na první pohled, v horším vás nějakou dobu vysával. Upíři se už dávno neživí lidskou krví, vysávají z vás energii, elán a radost ze života. Živí se vašimi city. Potvůrky.

Článek

Na ženské upírky narazíte docela často v zaměstnání. Jsou to obvykle moc milé kolegyně, které vás rády a často zdržují od práce. Začíná to nevinně. Kafe v kuchyňce, pár vět o uplynulém víkendu, pár vět o tom, jak je ten její hroznej… S postupujícím počtem káv vás upírka stále více zatahuje do svých problémů a zatěžuje vás starostmi, které patří jenom jí. Jenže vy jste hodné, empatické bytosti a je vám hloupé říct, že máte také svých starostí dost, k tomu rozdělanou práci na stole a odpoledne byste rády šly z práce včas.

Zkuste si samy pro sebe říct, jak moc vás rozhovory s upírkou inspirují a těší. Možná přijdete na to, že vás okrádá o čas a sílu. Zbavíte se jí snadno. Stačí jednoduché zaklínadlo: Nezlob se, ale teď nemám opravdu čas, povíš mi to jindy. Pochopitelně s milým úsměvem. Mantru opakujte v pravidelných intervalech. Opravdová kamarádka vás nechá být a počká, až budete chtít na kus řeči jít sama. A neopravdová kamarádka? Ta vám může být jedno.

Horší je to s upírem mužského pohlaví, do kterého se zamilujete. Na začátku vztahu nevidíte, neslyšíte, jste jenom děsně (ale děsně) zamilované. V téhle fázi si upířích zubů bohužel nevšimnete. On vás obdivuje proto, jak jste zábavná, společenská, veselá a plná energie.

Ani nevíte, jak se to stalo, ale najednou spolu žijete. Kamarádky vám závidí, protože ON je tak milý, chytrý, vzdělaný. A hlavně vás chce mít jen pro sebe! Ideálně celý den, kdyby to šlo, chodil by s vámi i do práce. Vždyť přece patříte k sobě!

Pak už nikam moc nechodíte, veselé jste jen občas a nějak vám začínají docházet baterky. Posezení s kamarádkami raději oželíte, protože váš miláček by byl doma sám a váš pozdní příchod by nesl velice těžce.

A tady pozor! Normální muž přece potřebuje jít občas taky na kus řeči s kamarády. Jede s kolegy na víkend na kolo. Zmizí vám na celý večer na fotbálek. Vy máte sice možná trochu vztek, ale také čas samy pro sebe. A když se vrátí z víkendového rybaření, jste rády, že je špinavý a unavený zase doma:-).

Vrátil se vám totiž muž lovec! Geny neoblafneme a naši prapředkové nám jich zanechali naštěstí docela dost. My ženy potřebujeme totiž v partnerovi občas kousek toho lovce vidět. Nadšený záblesk v jeho očích! Upírům ty veselé a jiskřivé oči chybí. Nezrcadlí se v nich nadšení z lovu. Vás už mají totiž jisté.

Nenechte se vysávat, jste přece člověk, na kterém vám hodně záleží!

Reklama

Související témata:

Načítám