Hlavní obsah

Fantazie o sexu. Proč vám dělají potíže? Naučíme vás eroticky snít!

Foto: Gorosi, Shutterstock.com

Erotické fantazírování je v sexu přínosem. Že vám nejde? Naučíme vás toFoto: Gorosi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to až k nevíře, ale někteří lidé nejsou ochotní dosáhnout milostného vzrušení! Jak se to projevuje? Třeba tím, že odmítají eroticky snít! Co jim brání a jak se fantazie dají natrénovat?

Článek

Podle odborníků jsou erotické fantazie nekonečné, odrážejí věci, po kterých toužíte, ale obvykle vám cosi brání přenést je do skutečnosti. A proč vlastně? Sexuolog Zlatko Pastor říká, že většině lidí tato odvaha chybí, protože se snad i bojí, že před prožitím a uskutečněním se zesměšní a ostatní si o nich budou myslet něco špatného.

„Někdo se obává, že prožité představy zaniknou, stanou se všedními, přestanou existovat,“ tvrdí známý odborník s tím, že erotické, „neslušné“ fantazie jako takové jsou ovlivněny prostředím a dobou, ve které žijeme. Ovšem ať už jsou jakékoli, existují i tací, kterým fantazírování o sexu vyloženě vadí.

Na programu zpátečka

„Pořád čtu, jak si mám před sexem a během něj představovat scény z filmů, milence, slavné osobnosti a bůh ví, koho ještě. Tak to fakt nedám. Jakmile si pokusím něco představit, soustředění je v tahu a já jsem akorát otrávená,“ popisuje čtenářka Věra, které evidentně dělá problém uvolnit se. Vidíte to stejně? Tak to může mít z pohledu odbornice, uznávané australské psycholožky sexuoložky, Vivienne Cass, několik důvodů.

Foto: bebeauty, Shutterstock.com

Nejdůležitější je se dokonale uvolnit...Foto: bebeauty, Shutterstock.com

Dětství, odrazování, špatné zkušenosti

„Třeba jste z rodiny, kde se po dětech chtělo, aby byly praktické a racionální, nikoli tvůrčí a nápadité. Třeba vás neustále odrazovali od snění, například maminka nebo tatínek větami typu: ‚Přestaň snít a raději něco dělej‘. Nebo jste možná strávili dětství u počítače a nikdy si nehráli třeba na doktory, ani si nevymýšleli vlastní hry,“ objasňuje sexuoložka, která napsala úžasnou knihu Opojný orgasmus.

Právě ta říká, některým ženám podobná představivost zkrátka schází, což je velká škoda. Sama však zastává názor, že používat fantazii je možné se naučit. Existují dva způsoby.

1. Tichá pozorovatelka v akci –Nejprve si zkuste zapamatovat, raději než představit, nějaký romantický nebo sexuální příběh, který jste viděli, četli nebo o něm slyšeli. Příběh si zkuste v duchu přehrávat, jako byste opravdu četli knihu nebo sledovali film. Věnujte tomu pár minut.

2. Reálné fixování– Možná rádi použijete již hotové obrázky (kresby, fotky a jiné), které ve vás probudí vášeň. Vystřihněte si je a během cvičení se na ně dívejte. Pokuste si je zapamatovat, přičemž, ostatně i jako v prvním případě, cvičení trénujte alespoň dvacet minut (celkem aspoň čtyřikrát). Dalším čtyřem „seancím“ věnujte už minut pětadvacet. (Trénink by měl skončit po dvou až třech týdnech.)

Foto: sergey causelove, Shutterstock.com

Známe minimálně dva kroky k tomu, jak se na erotické snění naladit. Trénovat byste měli několik týdnůFoto: sergey causelove, Shutterstock.com

„Nesnažte se vtěsnat všechny lekce do krátkého časového úseku, tedy respektive do té doby, dokud si opravdu nebudete užívat to, co se děje, a sami nebudete chtít cvičení provádět častěji. Je lepší naplánovat si to tak, aby cvičení probíhalo několik dní tak, abyste se na další lekci těšili. To poslední, o co tu jde, je považovat to za jakousi povinnost,“ apeluje sexuoložka Vivienne Cass. Díky časovému rozložení totiž navíc získáte prostor na to, aby si tělo i duše zvykly na probíhající změny. A proč vlastně takové cvičení absolvovat?

Něco jak program změn

Naučíte se užívat si intenzivněji milostnou rozkoš, zbavíte se starých zvyků a dogmat. Jen tak mimochodem, během tréninku experimentujte, poznávejte svoje tělo, při dotycích pohybujte pánví, uvolněte se a užívejte si to. V případě, že vaše vzrušení a fantazírování nejde nastartovat, popřemýšlejte nad příčinou. Zbrzdila vás nějaká negativní emoce, vzpomínka, pocit? Nic si z toho nedělejte, vraťte se zpět k těm pozitivním myšlenkám a cvičení opakujte. Docílit můžete i toho, že se přenesete do jiných krajin rozkoše, ve kterých vám bude více než dobře…

A jak to s erotickými fantaziemi máte vy? Hlasujte v anketě!

Související témata:

Načítám