Hlavní obsah

Fashion Weekend: Čeští návrháři předvedli své vize!

Reklama

Prošvihly jste druhý ročník Prague Fashion Weekendu? Pojďte se na něj podívat alespoň zpětně. Koncept letošního Weekendu byl postavený na hesle „Móda má budoucnost“ a my jsme rádi, že ji má i móda česká. Sobotní den byl totiž zaměřený na soutěž mladých talentů a tvorbu tuzemských návrhářů. Co nás bavilo nejvíce?

Článek

Módním víkendem provázela zpěvačka skupiny Toxique Klára Vytisková, která šla svými extravagantními modely příkladem. Celý Fashion Weekend se nesl ve znamení budoucnosti, po futuristickém zahájení následovaly repliky děl slavných návrhářů.

Moderátorka Klára Vytisková a zahájení Fashion Weekendu

Sobotní den odstartovala soutěž začínajících designérů New Fresh Style. Možnost prezentovat své modely dostalo pouhých devět talentů, které vybrala odborná porota. Výherce soutěže dostane 100 000 Kč na realizaci vlastní kolekce, která bude předvedena na dalším ročníku Fashion Weekendu (výherce vám prozradíme už dnes večer!).

Začínající návrháři zabodovali!

Nutno říct, že se bylo opravdu na co koukat. Talentová část nás bavila na celém Weekendu nejvíc a nebojíme se říct, že spousta z nich předčila zajeté české návrhářky, jejichž přehlídky následovaly v druhé polovině dne. Do paměti se nám vryla Ivana Kaňovská, její modely přesně odpovídaly konceptu budoucnosti, snad i proto byla tou, která blok zahajovala. Nositelnější modely, ve kterých hrály hlavní roli pásky a inspirace kimony, předvedly dvě Lucie, Kordačová a Králová. Vtipný nám přišel nápad Libora Komosného, který se nechal ovlivnit nemocničním prostředím a vytvořil modely, které si ničím nezadaly s doktorskými plášti a sesterskými uniformami. Největší úspěch ale, alespoň u nás, sklidila trojice návrhářů, pracující pod značkou LaFormela. Jejich opeřená kolekce, která byla až na výjimku celá v černém, nás naprosto uchvátila. Jejich tvorbu budeme určitě sledovat i nadále.

Futuristická vize Ivany Kaňovské

Model Lucie Kordačové a Králové, vpravo návrh Viktorie Vittor

Inspirace prádlem od Veroniky Kostkové a rybářka Marie Červinkové

Šaty Terezy Ujevičové a opeřenec značky LaFormela

Po soutěži talentů následovala ukázka českého skla, korálků a skleněných perel od Jany Berg

Česko-slovenská tvorba

Po náloži extravagance následovaly dva bloky česko-slovenské tvorby, kdy se návrháři ukázali se svými novými kolekcemi. Moc se nám líbil Brice Mensah a jeho kolekce Injustice, Mirka Talavašková, která navrhla úžasné kabátky s velkými límci, Beata Rajská, která nás překvapila třpytivými šaty a naprosto stylovými klobouky a samozřejmě Tatiana Kovaříková, kde jsme obdivovaly luxusní overal a krásně střižené kabátky. Návrhářka se přitom držela i osvědčených střihů a předvedla typicky „Tatianovské“ šaty.

Brice Mensah a Mirka Talavašková

Pánská móda podle Hany Sedláčkové, vpravo Eva Beránková

Kolekce Táni Havlíček, Winter Garden a Hana Havlíčková

Přehlídka Beaty Rajské nás zaujala nejvíc z celého bloku

Modelkám Beaty Rajské nechyběly úžasné klobouky

Elegantní kabátky Tatiany Kovaříkové

Tatianin overal nás nadchnul, zajímavé byly i šaty

Své modely předvedly i Slovenka Zuzana Bottková, Hana Sedláčková, Eva Beránková, která vzdala hold Andy Warholovi, Mimi Lan, Táňa Havlíček nebo třeba Martina Nevařilová, pro kterou je typická láska k pleteninám. Přehlídku uzavírala Ivana Follová se svou kolekcí Beru svatbu sportovně, na kterou přizvala i Karla Poborského a Vladimíra Šmicera.

Vyvrcholením dne potom byla přehlídka značky Nina Ricci, na kterou se můžete těšit už v zítřejším článku.

Zúčastnili jste se letošního Prague Fashion Weekendu? Co vás zaujalo nejvíce? Dejte nám vědět, jak se vám celá akce líbila!

Reklama

Související témata:

Načítám