Hlavní obsah

Fendi - módní dům extrémů

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Fendi - to jsou kožešiny a extravaganceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fendi - módní značka, která neopustila rodinný kruh svých zakladatelů a její historie se začala psát již v roce 1918. Svou světovou pověst získala díky módním extrémům, velkým kožešinám a malým kabelkám. Přijměte naše pozvání!

Článek

V 80. letech se jméno Fendi stalo znakem elitářského přepychu mezinárodní smetánky a to především díky značkovým kožichům a logu se dvěma FF, které navrhl Karl Lagerfeld. O pár let později dochází k ústupku kožešin, převážně díky aktivitám ochránců zvířat, a značka Fendi zaznamenává svůj úpadek. Její slávu zachránily vzpomínky na dětství, které prožila vnučka Maria Silvia Venturini Fendi se svou babičkou, zakladatelkou této módní značky. Maria si vzpomněla na její kabelku, kterou její babička milovala a znovu ji představila světu. Hvězda značky Fendi opět stoupala. Tato kabelka letos oslavila své 10. výročí znovuzrození a její obliba nijak neklesá.

„Když navrhuji, někdy mám pocity, které bych mohla nazvat vizionářské." Maria Silvia Venturini Fendi

Tato značka je v České republice známá jen z módních časopisů, ale nyní si ji můžete dopřát i vy. Zkuste si její eleganci, preciznost, kvalitu materiálů a hlavně styl, který je vhodný i pro všední nošení. Ukažte všem váš vytříbený vkus a sladěnost.

Fendi je módní značkou plnou extrémů, velkých kožešin a překrásných kabelek. Modely této značky nepatří mezi ty, které nejsou nositelné a jsou vhodné jen pro módní mola. Je to svěží móda ulice. Fendi kabelky jsou nadčasové a utváří čistý styl dnešní emancipované a úspěšné ženy.

Módní dům Fendi nikdy nezapomíná ani na roční období a její šály, čepice a rukavice vás jistě zahřejí a přitom udrží váš vytříbený styl.

Související témata:

Načítám