Hlavní obsah

Vylaďte svůj styl podle Francouzek!

Foto: audreytautoufans.com

Audrey Tautou - typická francouzská eleganceFoto: audreytautoufans.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejedna z nás obdivuje styl a šarm Francouzek. Ony moc dobře vědí, že když správně vyberou doplňky, model vynikne. Jsou v tom nepřekonatelné. Dokážou oblečení, šperky, boty, šátky, klobouky, brýle a kabelky poskládat s takovou noblesou a lehkostí, že se výsledný dojem stává nepopsatelnou pastvou pro oči. Poodkryjme jejich tajemství a inspirujme se.

Článek

Francouzky mají v sobě přímo zakódované, že nebudou vypadat mladší, když se po čtyřicítce budou oblékat jako teenager. Nebudou štíhlejší, když se navléknou do oblečení o jedno nebo dokonce víc čísel menší (tzv. americký trend), než jim náleží. A rozhodně nezvýší svůj sex-appeal, když jim bude končit sukně těsně pod zadečkem a současně budou mít top s hlubokým výstřihem a boty na jehlách. Umí namixovat ten pravý koktejl přitažlivosti.

Dokonalé barvy, zpracování a materiály

Jejich kouzlo spočívá i v tom, že nejsou uniformní. Módní styly uzpůsobí svému naturelu a osobnosti. Dávají přednost kvalitním materiálům a perfektnímu zpracování. Žádný kousek oblečení nepůsobí jako beztvarý pytel. Je to dané tím, že modely jsou propracované do nejmenšího detailu a nepostrádají nápad. Ostatně i termín „haute couture“ (čti: ót kutýr) znamená vysoká krejčovská móda a řemeslná zručnost. Ovlivňují světovou módu, nejznámější francouzské salony jsou Dior, Chanel, Cardin a další. Modely jsou obvykle navrženy tak, že podtrhují ženskost tj. siluetu. Šátky jsou  hedvábné, boty i kabelky kožené. Převládá minimalizmus, a nikdy nechybí určitá rafinovanost. Francouzské ženy preferují barevné ladění „faux camaieux“ (fó kamajé) mix studených a teplých tónů stejné barvy. Křiklavé, zářivé barvy oblečení nedominují, jsou jen doplňkové a velmi upozaděné, vidíte je na modelu jen ojediněle.

Foto: ohmyshoes.it

Dokonalé sladění je základem úspěchuFoto: ohmyshoes.it

Bez šátku či šály ani krok

K francouzskému looku neodmyslitelně patří šálky a šátky, které dolaďují modely. Vážou se kolem krku na nesčetně způsobů, nebo si jimi zahalují a zdobí vlasy. Kouzelně vypadají šaty bez ramínek, kde právě šifonový šál je může nahradit, stačí ho v přední nebo zadní části přichytit broží. Hedvábné šátky dokážou klasický kostým nebo pouzdrové šaty přeměnit v naprostou módní lahůdku. Stačí sedm dobře vybraných šátků a originální bižuterie, a je na světě pro každý den v týdnu jiný kostým či šaty. K charakteristickým pokrývkám hlavy patří barety, které dokonale barevně souznějí s ostatním oblečením.

Čím se vyznačuje styl Francouzek:

  • upřednostňují minimalizmus – méně znamená více
  • zapojují osobní kreativitu – modely nejsou převzaté bezmyšlenkovitě z módních časopisů, ale uzpůsobené na míru jejich osobnosti
  • dokážou pracovat s barvami tak, že vytvoří harmonický celek
  • nešetří na doplňcích – šátky, kabelky, boty jsou hlavními stavebními prvky
  • vybírají si modely, které skutečně sluší jejich postavě, bezpečně vypíchnou svoje přednosti
  • vybrané modely dokážou nosit ležérně, přirozeně

Při výběru oblečení nezapomínejme, že nás má udělat krásnější a ne naopak. Podívejme se na svůj outfit očima Francouzek. Tak šťastnou ruku při nákupu!

Související témata:

Načítám