Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

U nás se s opečenou cibulkou jedí bramborové šišky a knedlíky, v Itálii gnocchi. Doporučujeme tuto verzi vyzkoušet.

45 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 3 ks šalotky
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

V pánvi na olivovém oleji orestujte na proužky nakrájenou šalotku. Dejte ji stranou a do toho samého oleje dejte uvařené gnocchi, jemně nasekaný česnek a špetku kmínu. Vše orestujte, osolte, opepřete a promíchejte s orestovanou šalotkou.

Načítám