Článek
Postup
01.
Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
V pánvi na olivovém oleji orestujte na proužky nakrájenou šalotku. Dejte ji stranou a do toho samého oleje dejte uvařené gnocchi, jemně nasekaný česnek a špetku kmínu. Vše orestujte, osolte, opepřete a promíchejte s orestovanou šalotkou.