Hlavní obsah
Foto: Axel Mel, Shutterstock.com

Foto: Axel Mel, Shutterstock.com

Přemýšlíte, čím udělat tentokrát vaše grilování nějak výjimečné? Zkuste udělat hřebenatky. Tyhle úžasně masité mušle má rád snad každý.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Marináda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 2 lžíce sójové omáčky
    6
  • 1 špetka soli
Mušle
  • 500 g mušlí hřebenatek
    14
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V misce smíchejte přísady na marinádu a v této směsi vyloupané hřebenatky tři hodiny marinujte. Poté je napichujte na grilovací jehly nebo na předem namočené špejle. Grilujete na roštu ze všech stran, přičemž špízy ještě potírejte zbylou marinádou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 390,2 kJ
Bílkoviny33,54 g
Tuky16 g
Sacharidy12,94 g
Sůl5,44 g
SAFA2,73 g
Vláknina0,07 g
Cukry3,75 g
Související témata:

Načítám