Hlavní obsah

Hamburger

Hodnocení:
(5)
Foto: Thinkstock
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Tajemství dobrého hamburgeru spočívá v tom, že maso umelete poměrně nahrubo.A co dál? Takhle připravíte ten nejlepší!

  • soli
  • pepře
  • mletého masa
  • oleje
  • bulky
  • másla
  • kečupu
  • majonézy
  • plátkového sýra
  • cibule
  • nakládané okurky
  • rajčete
  • listového salátu
Článek

Postup

Krok 1: Maso ochuťte jen solí a pepřem, vytvořte placičky, které by měly být větší než hamburgerová bulka, protože se maso vypeče. Na několik hodin vložte placičky do ledničky. Potom je opékejte lehce potřené olejem na grilovací mřížce nebo na pánvi, z každé strany asi tři minuty. Je-li hotový, zjistěte tak, že jeden nakrojíte. Nepíchejte do nich vidličkou, aby nevytekla šťáva.

Krok 2: Bulky rozkrojte podélně a řeznou plochu ogrilujte. Lehce ji pak potřete máslem, kečupem a majonézou. Můžete položit plátek sýra, placičku, kolečka cibule, nakrájenou nakládanou okurku, plátek rajčete, list salátu. Přiklopte druhou polovinou a na talíři můžete ještě obložit hranolky.

ynezorPumanzeSaNyknalC