Hlavní obsah
Foto: Anna_Pustynnikova, Shutterstock.com

Foto: Anna_Pustynnikova, Shutterstock.com

Tajemství dobrého hamburgeru spočívá v tom, že maso umelete poměrně nahrubo.A co dál? Takhle připravíte ten nejlepší!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Maso
  • 100 g mletého masa
  • 1 lžička oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvého mletého pepře
K podávání
  • 1 ks bulek
    1
  • 1 ks plátkového sýra
    7
  • 1/2 lžičky másla
    7
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce majonézy
    3
  • 1 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 3 kolečka cibule
  • 1/2 ks rajčat
  • 1 list listového salátu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso ochuťte jen solí a pepřem, vytvořte placičky, které by měly být větší než hamburgerová bulka, protože se maso vypeče. Na několik hodin vložte placičky do ledničky.

02.

Potom je opékejte lehce potřené olejem na grilovací mřížce nebo na pánvi, z každé strany asi tři minuty. Je-li hotový, zjistěte tak, že jeden nakrojíte. Nepíchejte do nich vidličkou, aby nevytekla šťáva.

03.

Bulky rozkrojte podélně a řeznou plochu ogrilujte. Lehce ji pak potřete máslem, kečupem a majonézou. Můžete položit plátek sýra, placičku, kolečka cibule, nakrájenou nakládanou okurku, plátek rajčete, list salátu. Přiklopte druhou polovinou a na talíři můžete ještě obložit hranolky.

Související témata:

Načítám