Hlavní obsah
Foto: Sedlčanský

Foto: Sedlčanský

Nevíte si rady, co kromě zeleniny nabídnout na grilování vegetariánům? Když jim připravíte pikantní sýry, budou v sedmém nebi!

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks hermelínu
    7
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 4 ks chleba
    1
  • 100 ml řepkového oleje
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 2 stroužky česneku
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na oleji krátce orestujte nasekaný česnek a polovinu bylinek tak, aby se jimi olej ovoněl. 

02.

V každém chlebíku vydlabejte prostor velikosti hermelínu, chleby z obou stran dozlatova ogrilujte, vymažte provoněným olejem a vyplňte hermelínem. 

03.

Posypejte zbylými bylinkami, grilovacím kořením a zakápněte olejem, zabalte do alobalu a ještě grilujte 8 minut.

Vyzkoušejte i pikantní hermelín na grilu, tentokrát bez chleba.

Související témata:

Načítám