Hlavní obsah

Hit: neoprenové oblečky pro děti!

Foto: aebconsulting.co.uk

I s neoprenem má dítě volný pohybFoto: aebconsulting.co.uk

Reklama

Také miluje vaše dítko vodu tak, že ho nemůžete dostat od bazénu, v létě z řeky, moře, pláže? Bojíte se, že mu bude u vody nebo ve vodě zima a že mu ublíží UV záření? Už nemusí. Pořiďte mu speciální neoprenový obleček a další vychytávky letošní letní sezony. Dítě bude v bezpečí a vy spokojená!

Článek

Malí plaváčci

Možná jste se rozhodly naučit vaše miminko plavat, ale trápí vás teplota vody v bazénu. Miminka mají ráda vodu kolem 37 °C, ale v bazénu bývá pouhých 28 °C. Co s tím? Pořiďte jim neoprenový obleček! Díky němu se nebude klepat zimou už po prvních minutách a plavání si užije. Neopren je materiál, který udrží tělo neustále v teple. Další důležitou vlastností je i poskytnutí jistoty při uchopení dítěte. Jemný flexibilní neopren zaručuje maximální volnost pohybu a je praktický na oblékání. Funguje na zavinovacím systému a má také na spodní části rozepínání pro výměnu plenky (doporučuje se používat speciální plenky na plavání, ne ty klasické). Nastavitelné jsou i ramenní pásy. Prodávají se v mnoha barvách i jako součást praktického setu, ve kterém najdete vše, co bude malý plaváček potřebovat. Právě takové představila letos například firma Konfidence a její neoprenové oblečky získaly ocenění Česká kvalita QZ.

„Výzbroj" na pláž

Chcete k vodě, ale k té přírodní, na sluníčko? Žádný problém! Pořiďte svým ratolestem speciální plážovou UV kombinézu. Jak název napovídá, chrání citlivou dětskou pokožku před UV paprsky. Přesně takovou nabízí třeba firma Mimiplus. Chválí si ji rodiče dětí trpících atopickým či jiným ekzémem. Speciální kombinéza také udrží dítě spolehlivě ve vaší náruči, když ji nemá, krém se ve vodě namočí a povrch kůže je kluzký. S kombinézou vám miminko určitě nevyklouzne. Jsou vyrobené z měkké tkaniny, která je dětem příjemná, opět se snadno obléká, jelikož má zapínání nejen na zádech, ale i v rozkroku pro snadnou manipulaci s plenkou a obsahuje maximální ochranu před slunečními paprsky (SPF 50+). Mohou ji nosit děti od narození až do jednoho roku a cena je necelých 900 korun.

Foto: Thinkstock

Teplota vody bývá v bazénech nižšíFoto: Thinkstock

Ochrana pro odrostlejší

Jestliže vám dítko rychle odrostlo, můžete mu pořídit UV kombinézu nebo neoprenovou soupravu. Jsou určené pro děti od jednoho roku. Proč je lepší než plavky? Materiál (ať už neopren nebo rychleschnoucí lycra) dokáže udržet dítě v teple nejen ve vodě, ale i na souši. Už vás nepřekvapí ani náhlá změna počasí. Navíc nepropouští sluneční paprsky. Materiál zabraňuje také vniknutí písku a nečistot do plenky (u menších dětí), kterou udrží na svém místě. Mohou se skládat z jednoho nebo dvou dílů a vybrat si můžete různou délku rukávů i kalhot. Ideální je doplnit tento UV komplet neoprenovými botami. Cena těchto speciálních oblečků se pohybuje od 600 do cca 1300 Kč.

Vychytané doplňky

Kromě ochrany těla můžete dokoupit i další doplňky. Patří mezi ně:

  • Neoprenové botičky Paddlers - pro miminka, která trochu povyrostou a už se chtějí rozběhnout do světa. Jsou vhodné nejen na pláž, ale i do bazénu. Poskytnou dětem teplo i bezpečí. Mají protiskluzovou podrážku se silikonovými výstupky a zabrání střetu s infekcí. Cena se pohybuje okolo 300 Kč.
  • Speciální čepičky, a to nejen na uši (Aquabands), když je dítěti nepříjemná voda tekoucí právě do těchto partií, ale i proti slunci, které chrání hlavu, uši, partie krku (límeček na krk), obličej i oči (díky zvětšenému kšiltu). Stojí 200 až 400 Kč.
  • Místo speciálních plenek na plavání můžete využít převlek přes plenky. Kalhotky se jednoduše navléknou přes oblíbenou plenku a je to. Jsou z jednomilimetrového neoprenu a cena se pohybuje okolo 200 Kč.

Teď už se můžete pohodlně vydat do bazénu i na pláž a užít si společně s dětmi nezapomenutelné zážitky!

Reklama

Související témata:

Načítám