Hlavní obsah

Hladká pokožka bez chloupků: Také děláte tyhle chyby?

Foto: Profimedia

Jednorázové holítko je podle odborníků vhodné jen na dovolenou – přečtěte si pročFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tupá žiletka, holení nasucho a za pět minut odchod na pláž. Tak to jsou asi ty nejčastější chyby, které při odstraňování chloupků ženy dělají. Vyhněte se jim!

Článek

Je jedno, jakou zbraň v boji s chloupky použijete. Vždy jde o to, abyste docílily potřebného výsledku – tedy zdravé a hezké kůže bez chloupků. Pak ale nedělejte tyto chyby!

Krásná do plavek? To stihnu!

Vzpomenete si na žiletku nebo vosk až ve chvíli, kdy byste se měly skoro převlékat do plavek? Chyba! „Rozhodně byste neměly s čerstvě vytrhanými nebo oholenými chloupky na slunce, ani do vody – ať v bazénu nebo v moři. Kůže je po takovém zásahu citlivá, můžete ji podráždit. Z přírodní vody si můžete zanést infekci, ta chlorovaná pokožku příliš vysuší. Po depilaci tedy radím alespoň dva dny počkat, po holení tak do druhého dne,“ radí kosmetičky Iveta Fatková z Kosmetického salonu Biodroga Hair & Beauty Centre.

Nač pěny nebo gely? Stačí namočit!

Holíte si nohy jen tak, nasucho? Tak to už nedělejte. Nemusíte investovat do drahých přípravků, stačí obyčejná pěna na holení, která holení zpříjemní a ochrání pokožku, takže nezrudne, nevytvoří se nehezké skvrny a nesvědí.

Měly byste použít i balzám po holení, ideálně s dezinfekční funkcí – a to nejen po holení žiletkou, ale i po použití epilátoru nebo vosku.

Foto: Profimedia

Víte, že je lepší se chloupků zbavovat večer?Foto: Profimedia

Teplá koupel zabere!

Myslíte, že teplá voda uvolní chloupky? Chyba – koupel, při které se napaří kůže, je jistě příjemná, ale neměla by předcházet hlavně před použitím vosku. Právě pokožku rozmáčenou koupelí byste mohli poškodit. „Mohli byste ji nepříjemně strhnout,“ varuje Iveta Fatková.

Nestíháte depilovat večer? Nevadí, to je fuk!

To také není až tak pravda. Vždy je lepší proti chloupkům zaútočit večer. Můžete jim věnovat víc času, ale hlavně – podrážděná pokožka má šanci se lépe zotavit, pokud ji hned nenavléknete do kalhot, punčoch nebo jiného těsného oblečení. Pak se snižuje i riziko vzniku zanícených pupínků nebo zarůstání chloupků.

„Zarůstání je častější po holení, ale jde mu zabránit. Většinou ho totiž způsobí dehydratace pokožky. Proto doporučuji alespoň dvakrát týdně peeling a každý den ošetření hydratačním krémem spolu s dostatečným příjmem vody,“ radí Victoria Kuts z firmy DepilDelicate.

Nejsou po holení chloupky silnější a tmavší?

Omyl, kterému věří hodně lidí. Přitom jde jen o optický klam. „Žiletkou chloupek odříznete v nejtlustší části, a proto pak vypadá silnější. Také odříznete jeho sluncem a dalšími vlivy vyšisovanou část, takže zbytek hned vypadá tmavší,“ vysvětluje Victoria Kuts.

Nejlepší a nejrychlejší bude vosk!

Vytrhávání chloupků v podpaží nebo tříslech by klidně mohla být nabídka některého sado-maso salonu, protože je bezesporu bolestivé. Rozhodně je tedy šetrnější zvolit metodu holení. „Vždy ale pozor na to, abyste nepoškodily kůži, takže tyto partie ošetřujte velmi opatrně. Snad bych ze všeho nejvíc doporučovala metodu IPL, tedy epilaci světelnými impulzy,“ říká Iveta Fatková.

Foto: Profimedia

Řekneme vám, proč není dobré si před nanášením vosku chloupky napařit třeba koupelíFoto: Profimedia

Neříznu se? Lepší bude tupá žiletka!

Také „dědíte“ žiletky po svém muži s tím, že když už nejsou dobré na vousy, na chloupky postačí? Chyba! „Ideální na holení jsou ostré žiletky, ideálně s více břity, díky kterým kůže tak netrpí. A velmi populární jednorázová holítka, ta doporučujeme třeba na dovolenou nebo výjimečně – a není vhodné je používat více než čtyřikrát,“ upozorňuje Dagmar Korbová Krůzová z e-shopu Vivantis.

Děláte stejné chyby při odstraňování chloupků? Napište nám!

Reklama

Načítám