Hlavní obsah

Hodinky, které pomáhají seniorům, nahradí i smartphone

Foto: TCL Connect

Už na první dojem působí hodinky TCL Movetime Family Watch MT40S decentně a elegantněFoto: TCL Connect

Zapomínají si vaši rodiče či prarodiče pravidelně brát léky, občas se špatně orientují na neznámých místech, anebo naopak žijí naplno a chtějí mít své aktivity pod kontrolou? Ať tak či onak, řešením mohou být chytré hodinky ušité na míru seniorům. Umějí totiž nahradit v plné míře i smartphony, které stále mnoho lidí ze starší generace nevzalo na milost.

Článek

Ten pocit asi zažila spousta z vás. Voláte svému nejbližšímu v seniorském věku, jenže nikdo to nebere, popřípadě není volaný dostupný. Po čase to zkoušíte znovu a opět se stejným výsledkem. A semínko obav je zaseto, ač důvod, proč starší lidé nereagují, může být prostý – prostě si mobil někam založili nebo se jim vybil.

Právě to chtějí změnit seniorské hodinky Movetime Family Watch MT40S od společnosti TCL, která je jinak známá hlavně jako přední světový výrobce televizorů a chytrých telefonů. Rozhodně však nejde o klasické fitness hodinky, kterých je spousta. TCL totiž nabízí řešení určené pro seniory a jejich rodinné příslušníky, kterým navíc dává do rukou nástroj fungující jako bezpečnostní pojistka v případě náhlé události.

Foto: TCL Connect

Displej hodinek je čistý a dobře čitelnýFoto: TCL Connect

Snadné ovládání, trvalé spojení

Chytré hodinky pro seniory musejí být intuitivní. Ty od TCL to bezezbytku splňují, jejich ovládání je snadné a přehledné. Umožňují nejen telefonovat či posílat zprávy na přednastavené kontakty, ale díky vestavěné kameře a podpoře 4G i dělat videohovory.

Majitel hodinek přitom nemusí vlastnit smartphone, komunikují hlavně přes mobilní síť a domácí Wi-Fi. Pro plnohodnotné využití je ideální použití SIM karty s datovým a optimálně i hlasovým tarifem. Dále je nutné hodinky spárovat se smartphonem rodinného příslušníka pomocí aplikace TCL Connect, která je zdarma dostupná pro telefony s Androidem nebo zařízeními Apple.

Hodinky Movetime Family Watch MT40S

Spousta užitečných funkcí

Do hodinek je integrována GPS anténa, takže v nouzi lze na mapě ve smartphonu okamžitě najít přesnou polohu seniora. V případě úrazu či nebezpečné události stačí seniorovi krátce podržet tlačítko SOS, čímž se odešle upozornění na předem určené kontakty, nebo se vytočí linka první pomoci.

Na dálku můžete ze svého mobilu na hodinky poslat různé připomínky, třeba ohledně návštěvy lékaře či užití léků. Při dlouhé nečinnosti upozorní hodinky jejich nositele na potřebu pohybu, monitorují spánek a denní aktivity; třeba počet ušlých kroků a vzdálenosti nebo spálených kalorií.

Design hodinek, které komunikují i v českém jazyce, je odolný vůči prachu a stříkající vodě (IP65). Na jedno nabití vydrží v pohotovostním režimu až tři dny, nabití trvá přibližně dvě hodiny.

Foto: TCL Connect

Pryžový řemínek umožňuje pohodlné nošeníFoto: TCL Connect

Reklama

Načítám