Hlavní obsah
4,3
(3)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Karbanátky z mletého masa zná každý, ale ty z hub? Tenhle recept si určitě oblíbíte!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 200 g čerstvých hub
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • houbové koření
  • 2 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 3 hrsti strouhanky
  • 1 dl oleje
  • 1 hrst strouhanky
Článek

Postup

01.

Na troše oleje nechte zesklovatět cibuli, přidejte na kousky pokrájené houby a chvíli duste. Jejich množství je čistě orientační, záleží na tom, jak moc houbové karbanátky chcete mít. Když jsou houby měkké, smíchejte je s mletým masem, solí, pepřem, houbovým kořením, vajíčky a strouhankou a ze směsi vypracujte hladké těsto.

02.

Z toho v rukou tvarujte karbanátky, které vždy ještě obalte ve strouhance a smažte v rozpáleném oleji z každé strany asi 3–4 minuty. Jako příloha se hodí bramborová kaše, ale stačí i chleba.

Houby si zkuste i zavařit, třeba podle našeho receptu Václavky nakyselo.

Reklama

Související témata:

Načítám