Hlavní obsah

Hovězí špízy s ovocem

Hodnocení:
(2)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Pokud vás první teplé paprsky tohoto týdne zlákaly ke grilování, ale gril na zahradě ještě nachystaný nemáte, nevadí. Uspokojte své chuťové buňky pomocí trouby. Zkuste špízy s hovězím masem a ovocem!

Ingredience pro:
4 porce
Na špíz
  • 400 g zadního hovězího
  • 4 broskve
Na marinádu
  • 8 lžic oleje
  • 8 lžic červeného vína
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička medu
  • 1 snítka tymiánu
Článek

Postup

Krok 1: Maso očistěte a nakrájejte na kostky. Do mísy nasypte lístky tymiánu, přidejte zbytek ingrediencí na marinádu, dobře promíchejte a maso do základu ponořte. Takto ho nechte přes noc v lednici.

Krok 2: Druhý den už stačí jen rozehřát troubu na 180 stupňů Celsia, hovězí osolit a střídavě napichovat na špejli s kousky broskví a péct. Mělo by stačit 35 minut.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama