Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pokud vás první teplé paprsky tohoto týdne zlákaly ke grilování, ale gril na zahradě ještě nachystaný nemáte, nevadí. Uspokojte své chuťové buňky pomocí trouby. Zkuste špízy s hovězím masem a ovocem!

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Špíz
  • 400 g zadního hovězího
  • 4 ks broskví
Marináda
  • 8 lžic oleje
  • 8 lžic červeného vína
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička medu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
Článek

Postup

01.

Maso očistěte a nakrájejte na kostky. Do mísy nasypte lístky tymiánu, přidejte zbytek ingrediencí na marinádu, dobře promíchejte a maso do základu ponořte. Takto ho nechte přes noc v lednici.

02.

Druhý den už stačí jen rozehřát troubu na 180 stupňů Celsia, hovězí osolit a střídavě napichovat na špejli s kousky broskví a péct. Mělo by stačit 35 minut.

Vyzkoušejte také špízy z mořských plodů.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 153,69 kJ
Bílkoviny22,04 g
Tuky33,4 g
Sacharidy29,86 g
Sůl0,13 g
SAFA5,66 g
Vláknina3 g
Cukry19 g
Související témata:

Načítám