Hlavní obsah
4,0
(4)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Na gril patří nejen hovězí či kuřecí maso, ale také mořské ryby, a hlavně mořské plody! Pro jednoduchost je můžete dát třeba na špíz – uvidíte, že chutnat bude všem.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Špíz
  • 150 g tresky
  • 150 g lososa
  • 150 g kalamár
  • 150 g krevet
Zálivka
  • 2 lžíce vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Filety z ryb a kalamáry pokrájejte na menší kousky. Mořské plody a ryby střídavě napichujte na špejle. Troubu předehřejte na 200 °C. 

02.

V misce promíchejte vodu, olivový olej, citronovou šťávu, utřený česnek a sůl. Hotové špízy dejte do pekáče vyloženého pečicím papírem a zalijte připravenou směsí. Vložte do trouby a pečte dozlatova přibližně 15 minut.

Místo uvedených druhů ryb můžete samozřejmě použít i jakékoliv jiné. Které jsou vaše nejoblíbenější?

Reklama

Související témata:

Načítám