Hlavní obsah

Špíz z mořských plodů pečený v troubě

Hodnocení:
(4)
Foto: archiv redakce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Na gril patří nejen hovězí či kuřecí maso, ale také mořské ryby, a hlavně mořské plody! Pro jednoduchost je můžete dát třeba na špíz – uvidíte, že chutnat bude všem.

Ingredience pro:
4 porce
Na špíz:
  • 150 g filetu z tresky
  • 150 g filetu z lososa
  • 150 g kalamár
  • 150 g loupaných krevet
Na zálivku:
  • 2 lžíce vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Filety z ryb a kalamáry pokrájejte na menší kousky. Mořské plody a ryby střídavě napichujte na špejle. Troubu předehřejte na 200 °C. 

Krok 2: V misce promíchejte vodu, olivový olej, citronovou šťávu, utřený česnek a sůl. Hotové špízy dejte do pekáče vyloženého pečicím papírem a zalijte připravenou směsí. Vložte do trouby a pečte dozlatova přibližně 15 minut.

Místo uvedených druhů ryb můžete samozřejmě použít i jakékoliv jiné. Které jsou vaše nejoblíbenější?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek