Článek
Postup
01.
Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, lžičku soli a udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
V pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájené houby, kmín, osolte, opepřete a restujte. Ve druhé pánvi nasucho orestujte oříšky kešu. Hotové gnocchi promíchejte s orestovanými hříbky, oříšky a nasekanou čerstvou bazalkou. Podávejte posypané hoblinkami parmazánu.