Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Dopřejte si bramborové noky s podzimní vůní hříbků a pražených ořechů.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
    3
  • 100 g hladké mouky
    1
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 500 g hřibů
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 150 g kešu
    8
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
K dokončení
  • 2 lžíce parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, lžičku soli a udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

V pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájené houby, kmín, osolte, opepřete a restujte. Ve druhé pánvi nasucho orestujte oříšky kešu. Hotové gnocchi promíchejte s orestovanými hříbky, oříšky a nasekanou čerstvou bazalkou. Podávejte posypané hoblinkami parmazánu.

Související témata:

Načítám