Hlavní obsah
4,2
(5)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Zpracujte hrušky tak, aby vám vydržely až do zimy, a navíc ještě chutně posloužily. Vyrobte si omáčku čatní. Hodí se zejména k masům.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžička soli
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 4 ks paprik
  • 5 stroužků česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička skořice
  • 1 kg hrušek
  • 1 lžička skořice
Článek

Postup

01.

Oloupané hrušky zbavte jádřinců, nakrájejte na malé kousky, podlijte troškou vody a přidejte malou lžičku mleté skořice nebo tyčinku skořice vcelku. Tohle všechno pak uvařte doměkka.

02.

Na pánev nalijte trochu olivového oleje, a když se rozpálí, vložte do něj najemno nakrájenou cibuli, plátky česneku, nakrájené papriky, lžíci nasekaného tymiánu, malou hrst nasekaného rozmarýnu, sůl, pepř, trošku chilli a nechte pěkně zavonět. Nasypte do toho scezené vydušené hrušky a poprašte kurkumou nebo kari.

03.

Vše pořádně promíchejte, napěchujte do zavařovací sklenice, zalijte olivovým olejem a nechte v lednici aspoň týden uležet. Skvěle se hodí zastudena k pečenému a grilovanému masu.

A jak zpracováváte úrodu hrušek vy? Už jste zkoušeli hrušky vařené v kořeněném víně?

Reklama

Související témata:

Načítám