Hlavní obsah

Hubněte s českými rybami

Foto: SmartPress

Kniha o sladkovodních rybáchFoto: SmartPress

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rybníkářství a rybářství mají v Čechách velkou tradici. A tak se může stát, že když přijde váš manžel od rybníka a pyšní se úlovkem, vysoukáte ze sebe jen: „Táto, cos to zase přines?!" Nová kuchařka věnovaná sladkovodním rybám vám poradí, jak chutně připravit méně obvyklé druhy ryb a také co dělat, když vaše drahá polovička přinese „zase kapra".

Článek

Milan Palička, vášnivý rybář a skvělý kuchař, zkompletoval rodinné recepty, přidal k nim osvědčené pokrmy svých přátel a vydal knihu Sladkovodní kuchařka. Ve vašem zdravém jídelníčku by bezesporu neměly chybět ryby. Jsou zdrojem důležitých vitaminů a ženám pomáhají v hubnutí. Ne každý si s nimi ale dokáže poradit. Hned v úvodu vám tedy autor prozradí, jak vlastně koupit tu správnou rybu, jak ji usmrtit, zbavit šupin a vykuchat. Poradí také, jak rybu naporcovat a které koření k jaké rybě vybrat.

Pak už si můžete volit z celkového počtu 254 rybářských receptů. Naleznete mezi nimi návody na předkrmy, pomazánky, rybí polévky či saláty s rybím masem. Doporučujeme i tipy na marinády, nakládání a uzení ryb.

Sladkovodních ryb je v kuchařce bezpočet. Největší část ale samozřejmě zabírá pravý český kapr. Když vás nebaví vybírat z ryby kosti, můžete připravit rybu bez kostí (např. pangasia). Pak se ani nemusíte bát předložit rybu dětem.

Foto: Smartpress

Obálka knihy Sladkovodní kuchařkaFoto: Smartpress

Recepty jsou doplněny celostránkovými fotografiemi připravených jídel. U každého pokrmu je navíc uvedena jeho energetická hodnota a obsah cholesterolu.

Když si nevíte rady, je Sladkovodní kuchařka vaší spásou. Skvěle připravenou rybu přece ocení každý gurmán.

Milan Palička: Sladkovodní kuchařka Duben 2009 224 stran, 339 Kč Vydalo nakladatelství SmartPress

Reklama

Načítám