Hlavní obsah

Hubnoucí komando: Spalte další tuky

Foto: Mona Martinů

Nebojte se činek!Foto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední intenzivní část našeho pravidelného „hubnutí“ začíná. Stále ještě potřebujete shodit nějaké to kilo, ale už to nejde? Zkuste opravdový spalovač tuků, kterým je funkční trénink! Zkušená trenérka Veronika Tichá pro dnešní lekci vybrala skvélého pomocníka: činky. V jejím podání si je určitě oblíbíte!

Článek

Funkční trénink dokonale zaměstná celé vaše tělo. „Bojovnice“ Veronika z fitcentra World Class si jako pomůcku pro dnešní den vybrala činky. Pokud je ovšem doma nemáte, zacvičte si klidně s petlahvemi naplněnými vodou, zdatnější cvičenci je mohou naplnit pískem. Naše motivační video s cviky, které zvládne opravdu každý, najdete zde:

Funkční trénink pomáhá i v běžném životě!

„Při tomto tréninku dochází k zapojení maximálního množství svalových skupin při jednom cviku a k neustálé aktivaci středu těla. Zapojíte tedy břišní a zádové svaly,“ upozorňuje trenérka Veronika Tichá a dodává, že trénink probíhá ve 3 tělesných rovinách pohybu, čímž pomáhá provádět běžné denní aktivity s vyšší výkonností a nižším rizikem úrazu. Při pravidelném cvičení podle našeho videa budete postupně rozvíjet svou sílu, výkonnost a vytrvalost, což se hodí v každém stadiu hubnutí i při udržovacím režimu. „Zlepšíte si také pohyblivost, rovnováhu, kloubní stabilitu, zvýšíte svalovou rovnováhu a zbavíte se svalové dysbalance,“ upozorňuje Veronika.

Foto: Mona Martinů

Pomocí činek si zpevníte celou postavuFoto: Mona Martinů

Co byste měli o funkčním tréninku vědět

  • Je považován trenéry za nejúčinnější cvičení v boji proti nadbytečným kilogramům
  • Můžete při něm spálit až o 40 procent více tuků než u běžných druhů cvičení
  • Je úžasný jako poúrazová rekonvalescence
  • Potřebujete k němu většinou jen vlastní tělo nebo drobné pomůcky (například činky, medicinbal, švihadlo a podobně)
  • Zvládnou ho i začátečníci; při cvičení je dobré pohybovat se ve správné tepové frekvenci, proto si i pro domácí cvičení pořiďte přístroj na měření tepové frekvence (náklady se vám vrátí v podobě spálených kilojoulů)
  • Nezapomínejte ani na vhodný pitný režim (jak pít při sportu, se dozvíte zde)
  • Vzhledem k tomu, že cvičíte doma, je dobré dbát jen na pohodlné oblečení, které dobře odvádí pot a dobrou pohodlnou obuv

Podrobnosti o různých druzích funkčního tréninku se dozvíte v článku Hit v hubnutí: Fuknční trénink!.

Foto: Mona Martinů

Zacvičte si s námi podle videa!Foto: Mona Martinů

Co vás dnes čeká a jak cvičení zvládnout

Celý trénink se skládá celkem ze čtyř základních cviků, při kterých si procvičíte kombinovaně dolní i horní část těla. Celou sadu si pak zopakujete ve 3 po sobě jdoucích kolech.

Začátečníci:Pokud se na to ještě necítíte, můžete si dát po každém kole půl- až minutovou pauzu, a pak opět pokračovat s námi. Stejně jako v minulém díle, i dnes si klidně odpočiňte i mezi jednotlivými cviky, budete-li se cítit zadýchaní a unavení. Postupně však přidávejte na intenzitě a zkracujte přestávky, dokud video neodcvičíte naráz přesně podle nás.

Pokročilí:Intenzita se zvyšuje buď větší zátěží, nebo přidáním počtu opakování.

Naše Hubnoucí komando se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Možná, že se vaše váha na okamžik zastavila a nebo vás trápí jiné problémy týkající se hubnutí či sportovní aktivity. Stále se můžete se svými dotazy obracet na naše odborníky ve speciální poradně nebo zapátrat ve článku: Víme, co vás při hubnutí trápí. Třeba i tam najdete odpovědi na své palčivé otázky.

Hubnutí zdar a nezapomeňte, že do léta je ještě času dost a zdravý životní styl je úkol na celý život!

Reklama

Související témata:

Načítám