Hlavní obsah

I móda po padesátce může mít říz! Inspirujete se?

Foto: Eva Malúšová

Roli modelky si vyzkoušela naše padesátiletá čtenářka EvaFoto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Testování nových trendů nás baví. Mnohem důležitější než to, co se děje na molech, je ale osobnost nositelky. A když jsme na focení přizvali čtenářku Evu, bylo jasné, že to o žádných voláncích nebude.

Článek

Padesátiletá Eva nám totiž poslala coby přihlášku fotku, na které byla v černých, kožených šatech. Ano, nejspíš to není typické oblečení pro podobnou věkovou kategorii, ale tím víc takovým odvazům fandíme. Jste naladěné na stejnou vlnu? Vyzkoušejte si následující sestavy spolu s naší čtenářkou.

Crop top? V decentním pojetí ano

Zkrácený top vyžaduje dvě věci – ukázkově štíhlou postavu a správnou sukni. Pokud zvolíte cudnou sukni v délce pod kolena a necháte ji sahat až do pasu, odhalíte jen tenký proužek holé kůže. Top má navíc rukávy, takže o přílišné vyzývavosti nemůže být ani řeč. Evě tato sestava sluší a na tom faktu nic nemění ani rok jejího narození. PS: Holý pupík je tabu!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: vršek (Mohito, Gold Label, 799 Kč), sukně (Mohito, Gold Label, 699 Kč), boty (Marks & Spencer, 999 Kč), psaníčko (Mohito, info o ceně v obchodě), zlatý prsten (H&M, 199 Kč/sada), stříbrný (čtenářky vlastní)Foto: Eva Malúšová

Univerzální kožené kalhoty

Pokud se tento kousek stále bojíte zařadit do šatníku, je nejvyšší čas na vaší fobii zapracovat. Ačkoli se to tak na první dobrou nemusí zdát, kožené kalhoty jsou stejně univerzální jako látkové černé. Evě jsme oblékli jejich zkrácenou verzi, kterou můžete směle nosit i s polobotkami. Právě ty, spolu s volněji střiženým sakem slouží jako pánské prvky, které vaši sestavu osvěží.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kožené kalhoty (Anja Rubik pro Mohito, 1999 Kč), halenka (Marks & Spencer, info o ceně v obchodě), boty (F&F, 149 Kč), sako (Mohito, 1049 Kč), náhrdelník (H&M, 399 Kč), kabelka (Mohito, 549 Kč), prsteny (čtenářky vlastní)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Super úzký střih, nebo volněji střižené kalhoty? Výběr je na vásFoto: archiv firem

Overal na večer i na den

Podobně všestranné jsou i overaly. Alespoň jeden by měl být v každém šatníku. Na večer se vyzbrojte podpatky, výrazným náhrdelníkem a psaníčkem, přes den v něm můžete běhat za asistence sandálků a malé crossover kabelky.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: overal včetně bandeau podprsenky (Mohito, Gold Label, 1499 Kč), náhrdelník (H&M, 399 Kč), boty (F&F, 699 Kč), kabelka (Mohito, 449 Kč), prsten (čtenářky vlastní)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Chybí ve vašem šatníku overal? Napravte to některým z těchto kouskůFoto: archiv firem

Midi sukně trochu jinak

I midi sukni s nádechem retro stylu můžete pojmout po svém. Stylistka Ivana ji zkombinovala s koženým vrškem, který podložila topem se slušňáckým límečkem. Černobílou dvojku poté rozbila modrými sandálky na podpatku.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sukně (Mohito, 1099 Kč), top s límečkem (Reserved, 499 Kč), kožený top (Mohito, 1599 Kč), boty (H&M, 1499 Kč), náramky (H&M, 399 Kč/sada), kabelka (Reserved, 949 Kč), prsten (čtenářky vlastní)Foto: Eva Malúšová

Kapka barvy

Přestože je Evina oblíbená barva černá, v závěru jsme ji přemluvili k lososovým šatům. Jak samy vidíte, občas se vyplatí vybočit ze zajetých kolejí a zkusit něco nového. Šaty jsme odlehčili teniskami, na večer by je měly samozřejmě střídat podpatky.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1199 Kč), tenisky (F&F, 399 Kč), náramky (Topshop, 599 Kč/set), prsteny (čtenářky vlastní)Foto: Eva Malúšová

Pozor! Stále sháníme čtenářky pro focení módy! Chcete si vyzkoušet nové trendy, líčení i roli modelky? Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám