Hlavní obsah

I pronajatý byt může být krásný! Podívejte se

Foto: Le Bon

Pokoji vévodí kožený ušák s podnožkou od značky Vitra, pohodlí sedačky ocenila i neteř manželů. Designové kousky nábytku, kterými je nyní pronájem vybaven, si v případě stěhování manželé odvezouFoto: Le Bon

Reklama

Nemovitosti, určené k pronájmu, jsou často nevybavené. Podobné bydlení si pořídil mladý manželský pár. Rozhodně ale nechtěl žít v provizoriu. Podívejte se, jak interiér zajímavě zařídil.

Článek

Byt se nachází v Brně, má rozlohu 135 čtverečních metrů. Dispozici má 3 + kk a k bytu patří balkon. Protože dům stojí na kopci, je z něj krásný výhled do okolí. V původní výbavě byla kuchyňská linka, zařízená koupelna a vestavné úložné prostory. Další již bylo na nájemnících.

Rozhodnutí o investici

Manžel je cizinec, a tak ještě není jasné, kde se budoucí rodina usadí natrvalo. Investovat vysoké sumy za rekonstrukci a výbavu, kterou si neodnese s sebou, se v pronájmech nikomu nevyplatí. Mladí lidé ale chtěli bydlet hezky, originálně a komfortně.

Foto: Le Bon

Bílé skříně v předsíni doplňuje věšák, zhotovený na míru (v detailu je vidět efekt 3D laminátu). Na něm jsou zavěšeny mělké poličky v barvě, která ladí se svěžími valéry použité tapetyFoto: Le Bon

Manželé milují odvážná řešení, kontrasty barev a materiálů. Nechtěli je jen obdivovat v zahraničních časopisech, ale toužili být jimi obklopeni a těšit se z nich každý den. A tak se s vervou a s pomocí odborníků pustili do zařizování.

Prim hraje originalita

Investoři chtěli nápaditý a zajímavý nábytek, a tak se obrátili na studio, o kterém věděli, že jim navrhne nepřehlédnutelné a zároveň praktické řešení. „Realizace byla náročná, ale podle mého názoru stojí za to,“ říká Klára Nováková ze studia Le Bon, které se na vybavování bytu podílelo.

Foto: Le Bon

Bar je vyroben na zakázku, designu nábytku odpovídá i svícen, umístěný na stěně nad nímFoto: Le Bon

Foto: Le Bon

Ve stejném designu jako bar je vyrobena i zajímavá knihovnaFoto: Le Bon

„Manželé vyžadovali originální vybavení, tak jsme třeba pro bar a knihovnu vybrali kombinaci surového železa s výrazným lakem a tradiční dýhou kořenovicí, která se objevuje i na podnoži stolu," vysvětluje designérka. Knihovna vyšla na 19 500 korun a bar na 33 500 korun.

Foto: Le Bon

Na podlaze je místo koberce položena kravská kůže, z ní jsou vyrobené i polštářky na pohovceFoto: Le Bon

Tento nábytek pak v interiéru výborně kontrastuje s jednoduchými tvary a tlumenými barvami čalouněného nábytku, což vytváří klidnou a pohodovou atmosféru.

Foto: Le Bon

Kuchyňská linka byla ve výbavě pronájmu. Naštěstí ve střízlivém, moderním provedení a v neutrální barvě, která ladí s novým vybavením bytuFoto: Le Bon

„Do jídelny jsme navrhli stůl s deskou z corianu, která se lehce udržuje a snese i zátěž jakéhokoli večírku. Má totiž skrytou železnou konstrukci, která mu dodává potřebnou stabilitu," vysvětluje Klára Nováková. Stůl stojí 32 000 korun.

Foto: Le Bon

Jídelní stůl, určený až pro osm lidí, je umístěn u okna a navazuje na kuchyňskou linkuFoto: Le Bon

Ložnice v barvách šeříku

V ložnici se prosazuje fialová barva v jemném šeříkovém odstínu ve výmalbě stěn a opakuje se i na doplňcích, jako je noční stolek od značky Kartell, nebo komoda. Ta je vyrobena z laminátu (vyšla na 31 000 korun), který zaručuje dlouhou životnost a jeho povrch působí plastickým dojmem. Kombinace s výrazným lesklým lakem z ní dělá luxusní nadčasový kousek.

Foto: Le Bon

Postel je na středové podnoži, proto se zdá, že se vznáší v prostoru. Tento efekt večer umocní LED podsvíceníFoto: Le Bon

„Majitelé bytu jsou naši přátelé, a tak vím, co se jim líbí a jaké návrhy je osloví. Proto jsme na komodu v ložnici a na stěnu v předsíni mohli použít velmi výrazný a plastický 3D laminát," vysvětluje René Novák, autor designu. Jde o produkt se skvělými užitnými a estetickými vlastnosti a perfektně doplňuje paletu materiálů, jako je přírodní dýha nebo lakované povrchy, které se v interiéru objevují a s nimiž studio pracuje.

Foto: Le Bon

Koupelnu studio navrhlo v nadčasových šedých, modrých a bílých barvách. Velkoformátové dlaždice doplňuje nestárnoucí mozaika na obkladu vany. Nábytek má povrch lakovaný ve vysokém leskuFoto: Le Bon

Postel, rovněž z návrhu studia, má příjemné zaoblené hrany, pohodlné čelo, lak je stejný jako na komodě. Útulnou atmosféru v místnosti večer dotváří LED podsvícení čela postele. Díky středové podnoži, která není na první pohled vidět, postel jako by se vznášela v prostoru. Stála 28 000 korun.

Zaujme i dekorace

Manželé si byt oživili zajímavými dekoracemi, stěny zdobí „úlovky" z jejich cest po celém světě. Solitéry, do kterých investovali, se dají v případě přesídlení jednoduše kamkoli přestěhovat.

Někteří majitelé ale také nemovitosti, které pronajímají, kompletně vybavují. O jednom z takových bytů si přečtete v článku Byt s praktickými vychytávkami. Zařídili ho nadčasově. Inspiraci na proměnu starého vybavení na nové zase najdete v článku Ze starého nábytku nový? Podívejte se, co lze vytvořit z kufru, nebo linky.

Jak se vám dnešní byt líbí?

Reklama

Související témata:

Načítám