Hlavní obsah

Interhotel Zlín přivítá v sobotu tisíce drahokamů a šperků

Foto: www.mineral-expo.cz

Krásné a reprezentativní prostory Interhotelu Zlín (dříve Moskva) opět přivítají návštěvníky výstavy Mineral-Expo ZlínFoto: www.mineral-expo.cz

Více než stovka druhů minerálů, polodrahokamů a šperků budou v sobotu 3. září do 17. hodiny k vidění i ke koupi na výstavě Mineral-Expo Zlín.

Článek

Většina vystavených exponátů je dovezena z cizích zemí a ze všech možných koutů světa. Vystavené kousky je možno vidět v rozmanitých tvarech a barvách, které si jen dokážete představit.

Mezi klasické kousky patří známé křišťály, ametysty nebo růženíny, které se v surovém stavu používají také k čištění, mineralizaci a harmonizaci pitné vody.

Foto: www.mineral-expo.cz

Na výstavě lze zakoupit šperky z kamenů různých barev a tvarů, které si jen budete přátFoto: www.mineral-expo.cz

Na méně známé, avšak neméně atraktivní minerály zde narazíte také. Například chryzopras, celestýn nebo třeba rodochrozit se budou chtít představit v té nejlepší parádě. Tak co, už vás přemohla zvědavost?

A co třeba jeden z „domácích představitelů“ a zároveň ten z nejžádanějších? Ano, máme na mysli vltavín. Kameny je možno zakoupit pro potěchu oka, jako investiční kámen nebo jako nádhernou kompozici ve šperku, například s naším dalším jedinečným drahým kamenem, kterým je světoznámý český granát.

Foto: www.mineral-expo.cz

Z kamenů lze vytvořit i krásné dekorativní předmětyFoto: www.mineral-expo.cz

Pro malé návštěvníky nebude chybět ani dětský workshop nebo rýžování zlata a českých granátů. A pro soutěživého výherce z řad návštěvníků je zde v tombole připravena opět nádherná ametystová geoda.

To vše a spoustu dalšího najdete na výstavě Mineral-Expo Zlín již tuto sobotu 3. září.

Reklama

Načítám