Hlavní obsah

Invaze volánků: Umí zakrýt širší stehna i drobná prsa

Foto: kiuikson, Shutterstock.com

Foto: kiuikson, Shutterstock.com

Reklama

Co může být něžnějšího než volánky? My říkáme, že nic. Volánky totiž už nejsou záležitostí vhodnou pouze pro holčičky předškolního věku. Momentálně je najdete na šatech, sukních, botách, halenkách i na kalhotách a umí být jak jemné, tak i prudce sexy. Co si z toho vyberete vy?

Článek

Jak už jste si možná všimla v mnoha kampaních, reklamách i módních editorialech, volánky jsou letos módním pojmem, který nelze ignorovat. A to dokonce i přesto, že jste je na sobě měla naposledy ve školce, nebo že si je k sobě jaksi nedokážete představit. Volánky totiž už dávno nejsou záležitostí jen návrhářů a jejich extravagantních modelů. Je to symbol ženskosti a elegance.

Volánky nebo chcete-li kanýry se totiž nyní vyskytují i na kusech oděvů, kde byste je předtím nehledala nebo maximálně přiřadila k divadelnímu kostýmu. Kromě standardních (a velmi ženských) šatů a sukní, se po vzoru dandyovské éry vyskytují také na košilích či halenkách, ale i na kalhotách, botách či džínových bundách. Tento nařasený záhyb zkrátka zdobí polovinu současných kolekcí módních domů a obchodních koncernů a vy byste alespoň pro jednou měla zapomenout na střídmost a pustit si do šatníku trochu experimentů.

A na jaké se vyplatí v obchodech zaměřit? Vybrali jsme pro vás dvacítku nejlepších kusů, které se vyplatí pořídit a poté už jen kombinovat se zbytkem vašeho šatníku. Jen se vyplatí být co se týče zbytku outfitu střídmá, jedny volány na jeden outfit bohatě stačí. Tak, a teď to nejdůležitější, vyrážíme nakupovat!

Šaty v květu

Samozřejmě se jako první módní kus v tomto výběru nabízí právě šaty. Ty, které jsou navíc zdobené květy, jsou větší romantika. Tento motiv však můžete „shodit” jednoduchou koženou či džínovou bundou a žádný přezdobený vzhled nehrozí. Drobné postavy si mohou dovolit větší květinové potisky, těm, co mají ženské křivky, doporučíme drobnější.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): pastelové šaty v midi délce, Zara, 1999 Kč, kratší šaty s volány, Reserved, 599 KčFoto: Archiv firem

Pouzdrové šaty

Pokud vás na květinové či jinak divoké potisky neužije, volte pouzdrové šaty s jemnými volánky v oblasti hrudníku a ramenou. Opticky pomůžou zvýraznit dekolt, tudíž jsou pro majitelky drobných prsou ideální. Pouzdrové šaty navíc sluší plným křivkám.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): pouzdrové šaty na jedno rameno, Mohito, 599 Kč, pouzdrové šaty s lodičkovým výstřihem, Bershka, 549 KčFoto: Archiv firem

Bohémské košile

Kvalitní prodyšný materiál, drobný potisk proužků nebo květin a samozřejmě volánky. O to v posledních měsících u košil či halenek běží. Je třeba si hlídat, kde přesně linie volánků povede. Pro plnoštíhlé postavy nejsou kanýrky lichotivé ve spodních částech košil. Široké rukávy s volánky zase umně skryjí širší paže.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): modrá košile s krajkou a volánky, Lindex, 799 Kč, květinová halenka, Marks & Spencer, 680 KčFoto: Archiv firem

Sukně (nejen) na flamenco

Když sukně s volánky, tak jedině zavinovací. Ne, samozřejmě si děláme legraci, volánkových sukní je nepřeberné množství, ovšem zavinovací v midi délce jsou aktuálně nejvíc trendy, Skvěle zamaskují širší stehna a perfektně se hodí jak k bílým teniskám, tak k elegantním sandálkům.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): zelená midi zavinovací sukně, F&F, 499 Kč, červená zavinovací sukně, Lindex, 799 KčFoto: Archiv firem

Trendy halenky

Krásné, elegantní a přitom tak in. Halenky s volánkem v pestrých barvách a bez potisku vypadají skvěle na postavách s drobnými prsy i hodně vysokých ženách. Perfektně se vyjímají ve fuchsiové, růžové, modré, ale i zelené barvě a hodí se ke slim džínám, koženým kalhotám nebo pouzdrové sukni.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): růžová halenka s volány, Reserved, 899 Kč, fuchsiová halenka s volány, Reserved, 399 KčFoto: Archiv firem

Bundy a bombery

Jednoduché džínové bundy anebo bombery jsou velmi šik v kombinaci s kanýry. Stačí jejich drobná aplikace na rukávech nebo v oblasti hrudníku a i nejnudnější outfit rázem získá na atraktivitě. Volte takové, které užijete. Bomber se hodí ke kalhotám, džínovou bundu zase unosíte k sukním či šatům.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): džínová bunda, Mohito, 899 Kč, bomber s květinovým potiskem, Reserved, 599 KčFoto: Archiv firem

Lehké kabátky

I kabátek se na jaro hodí, rána a večery jsou stále ještě chladné. Kabátky jsou nyní v mnoha obchodech k dostání s kanýrky na rukávech, které ozvláštní jindy klasický rovný střih a velmi sluší jakémukoliv typu postavy. Kabátek můžete přepásat tenkým páskem nebo nechat volně rozepnutý.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): pastelově růžový kabátek, Zara, 2200 Kč, krémový kabátek, Mohito, 1499 KčFoto: Archiv firem

Sexy topy

I volánky mohou být proklatě sexy. Stačí volit minimalistický top, kde zdobí kanýry buď výstřih, nebo jedno rameno. Jednoduchý, ale přesto velmi svůdný střih zvýrazní drobná prsa, ovšem perfektně padne i ženám s plným dekoltem. Kombinujte s jednoduchým zbytkem outfitu, skvěle sedne k výrazné kabelce či sandálkům.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): bílý top s volánem, Bershka, 349 Kč, top na jedno rameno, Mohito, 379 KčFoto: Archiv firem

Kalhoty s volánky? Ano!

Jednoduchý model zde nečekejte. Kalhoty s našitými volány na spodní části nohavic ovšem už nejsou hudbou minulosti. Nyní tento druh kalhot v džínovém nebo bavlněném provedení nosí krásky z časopisů, herečky i slavné blogerky. Pokud máte odvahu a štíhlé nohy, hurá do toho.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): černé kalhoty s volány, Cellbes, 699 Kč, džíny s volánky, Orsay, 799 KčFoto: Archiv firem

Zdobená obuv

Samozřejmě i boty mají nárok na kanýry a volány. I když v tomto případě se již nejedná o extravaganci, ale spíš o mini volánky, stále je na botách znát jejich módní přesah. Drobné kanýrky na teniskách či espadrilkách vypadají trendy a opravdu bez diskuzí budou slušet každé ženě.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): espadrilky s volánky, Reserved, 499 Kč, bílé tenisky s drobnými volánky, Deichmann, 699 KčFoto: Archiv firem

Co vás nejvíce zaujalo z našeho volánkového výběru?

Reklama

Související témata:

Načítám