Hlavní obsah

Jarní nutnost? Květiny! Pořídíte si s tímto motivem šaty, boty, nebo kabelku?

Foto: HighKey, Shutterstock.com

Foto: HighKey, Shutterstock.com

Reklama

Nic nepatří k jaru víc než zářící květy a je jedno, zda se jedná o tulipány, narcisy, či hyacinty. Přinášíme vám proto pestrou inspiraci pro skvělé jarní nákupy – květinové motivy hrají v módě prim, ať už jde o šaty, boty, kabelky, nebo kosmetiku.

Článek

Květinový vzor kraluje. Motiv růží, exotických květů nebo lilií naleznete snad všude – od doplňků po večerní šaty – a není žádnou novinkou, že i kosmetické firmy zdobí obaly svých voňavých výrobků rozkvetlými ornamenty. Už dávno neplatí, že si v květinových motivech libuje pouze návrhářské duo Dolce & Gabbana. Pestrobarevné rostliny zdobí nyní i kolekce od Diora, Alexandra McQueena nebo italské značky Pinko a velké nákupní koncerny, jako je Zara, Mango, H či Lindex, je následují ve velkém. Takže, dámy, až si vyrazíte pro jarní kytici, můžete si pořídit i květiny, které nepatří do vázy...

Ve znamení cudnosti

Obzvlášť nyní na jaře, kdy se počasí často mění, se vyplatí sáhnout po šatech delšího střihu pod kolena. Trefou do černého budou zavinovací nebo propínací – dají se perfektně nosit celoročně.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): zavinovací šaty H&M, 949 Kč; propínací šaty Lindex, 1799 KčFoto: Archiv firem

Košilová sezona

Nastává opět čas košil, přes které se dá přehodit jen lehká džínová bunda či kardigan. Vybírejte takové velikosti květinových potisků, aby perfektně sedly vašemu hrudníku. Ženy s plnějším dekoltem ocení drobnější kvítky a v opačném případě zase platí, že čím větší motivy, tím lépe.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): modrá košile s výšivkami F&F, 399; růžová košile Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Džíny odložte

Alespoň jednou za čas dejte volno oblíbeným džínům a povolejte do služby volné, elegantní kalhoty s květinovým potiskem. Skvěle se hodí k bílým teniskám i jehlovým podpatkům a je jen na vás, jakou kombinaci zvolíte.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): volné černé kalhoty Cellbes, 899 Kč; červené kalhoty Lindex, 799 KčFoto: Archiv firem

Tunika nebo kimono

Ať už jste přibraly pár kilo, nebo se prostě jen chcete cítit pohodlně a zároveň žensky, v obou případech je pro vás tunika nebo kimono to pravé. Mistrně schovají širší boky a dokážou odhalit výstřih. Velmi ženská kombinace.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): saténové kimono Zara, 1599 Kč; tunika Zara, 699 KčFoto: Archiv firmy

Do tepla

Tyto lehké bundičky vás oproti kabátu samozřejmě tolik neohřejí, ale každá paráda něco stojí, že? Navíc v kombinaci s lehkým svetříkem budou takovéhle bundy sázkou na jistotu, trend i pohodlí. Která se vám líbí víc?

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): lehká bunda Cellbes, 999 Kč; šifonová bunda Lindex, 799 KčFoto: Archiv firem

Květinové obutí

Netroufáte si na celoplošný květinový potisk na oblečení? Tak co takhle vyzdobit jen boty! Vypadají skvostně, ať už se jedná o tenisky, lodičky, či nyní tolik populární mules, botky s otevřenou patou. Tento potisk v davu nezapadne.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): saténové lodičky H&M, 799 Kč; mules s květy Zara, 899 KčFoto: Archiv firem

Na řetízku

Na chvilku zapomeňte na objemné (ale skvělé) kabely, ve kterých „vláčíte celý svůj život“. Jarní rozverné počasí si žádá minikabelky na řetízku. Motiv květů přidá nádech originality a luxusu.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): minikabelka na řetízku F&F, 399 Kč; růžová kabelka s potiskem květin Mohito, 699 KčFoto: Archiv firem

Do uší

I uši lze zdobit květinami a nemusí to nutně znamenat, že si za ucho strčíte ten nejkrásnější živý květ – můžete si pořídit neméně stylové květinové náušnice. Nosit se budou jak okázale veliké, tak i drobně zdobené.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): kovové náušnice H&M, 249 Kč; visací náušnice s textilií Zara, 499 KčFoto: Archiv firem

Voňavá liga

Elegantní růže nebo omamný jasmín umějí pořádně zamotat hlavu a co teprve, když květinami září i obal! Jaro se zkrátka ponese ve znamení flóry a některé flakonky stojí minimálně za přivonění.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): parfémová voda Oui à l’amour, Yves Rocher, 1499 Kč; dárková sada tělového krému, mýdla a pěny do koupele, White Jasmine, Domdeco, 478 KčFoto: Archiv firem

Umělecké dílo

Když jsou motivem květin ozdobené i samotné stíny nebo tvářenky, člověku se až nechce tohle malé mistrovské dílo načínat (a tak definitivně zničit). Ale nebyla by škoda se takovým skvostem nelíčit?

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): květinová tvářenka, odstín Sweet Pea, Flower, 270 Kč; paletka očních stínů Kaviar Gauche, Catrice, 149 KčFoto: Archiv firem

Už máte svého květinového favorita?

Reklama

Načítám