Hlavní obsah

Milujete výšivky, květiny a draky? Móda inspirovaná Dálným východem je v kurzu

Foto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

Foto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

Reklama

Jaro (tedy v tuto chvíli jen to astronomické) se hlásí v plné parádě, a tak je na čase připravit šatníky a alespoň pomyslně vycestovat do daleké Asie, místa, které momentálně drží prst na tepu módních hitů. Na scénu se totiž vrací satén, motivy draků, volavek a květin, kimona i třásně. Kterému kousku dáte přednost? Necháme vás vybrat jako první.

Článek

Ani letos na jaře se některým módním comebackům neubráníme. Kromě pastelových barev, květinové záplavy na čemkoliv od ponožek po brože a westernových outfitů se ke slovu opět dostává móda inspirovaná Dálným východem. Na šatech, bundách i košilích tak znovu objevíte „staré dobré“ motivy, které už dávno nepatří jen laciným podnikům a ženám ze Sapy.

Ani doplňky nepřijdou zkrátka. A tak se můžete inspirovat u luxusních značek, jako je Etro nebo Valentino, které asijské motivy opět zařadily na své kabelky, a světe div se, jsou z nich bestsellery. A na co se tedy zaměřit?

Dejte šanci třásním v mnoha barevných variantách, i když za nás je jednoznačně nejlepší tradiční červená. Motivy přírody, exotických květin a volavek se nyní vracejí na košilích, topech i šatech. Je dobré se zaměřit na ty s modrým podkladem, sluší totiž jak brunetkám, tak blondýnkám. Vyšívání je trendy i na obuvi a sandálky à la Geisha si skutečně můžete dovolit nosit i bez ponožek. Třešničkou na dortu jsou kimona a také kvalitní satén v jakémkoli provedení.

Zde vám předkládáme kousky, které nám vykouzlily v hlavě volání dálek a touhu po letním počasí. Už máte sbalené kufry? Vyrážíme na imaginární dovolenou.

Multifunkční kimono

Kimona jsou fantastickým kusem, který lze nosit na mnoho způsobů. Zkombinujte jej s vysokými podpatky a cigaretovými džínami, nebo si kimono oblečte jako šaty. Skvěle schová nějaké to kilo navíc a hlavně nikdy nevyjde z módy. Výborná investice.

Foto: Archiv firem

Na foto zleva: Hedvábné kimono z kolekce ArtMeetsFashion, Lindex, 3999 Kč, saténové kimono, Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

Výrazné náušnice

Visací náušnice s třásněmi zaplavily trh s doplňky. Můžete zvolit mnohobarevné verze, nám se k asijskému stylu hodí ideálně červená s jednoduchým designem. Třeba k černému roláku či jednoduchému topu.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): červené náušnice se střapci, H&M, 199 Kč, červené náušnice se střapci, Mango, 399 KčFoto: Archiv firem

Tenhle drak nekouše

Motiv draka symbolizuje odvahu a statečnost, tak proč byste se jím nemohla ozdobit právě vy? Volte drobné detaily na zádech, ramenou, nebo třeba na kabelce. Místo potisku doporučujeme vyšívaný vzor, nášivku nebo zdobení korálky. Výsledný efekt bude luxusní.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): saténový vyšívaný bomber, ASOS, 1870 Kč, černé vázací šaty, Topshop, 1980 KčFoto: Archiv firem

Volavky ozdobí košili i šaty

Volavky jsou nyní velmi žádaným artiklem. Nemluvíme však o těch živých, ale o jejich podobiznách. Ty sluší snad jakémukoliv kousku oblečení nebo doplňku, který si lze představit. Jaký bude váš favorit?

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): elegantní košile, Lindex, 499 Kč, šaty s vázáním přes rukávy, Glamorous, 899 KčFoto: Archiv firem

Sandálky jako gejša

Jednoduché černé kožené sandálky budou na jaře i v létě jasnou volbou. Nechte se proto inspirovat gejšami z Japonska a pořiďte si podobné, jako mají ony. Tenký podpatek nebo zajímavé vázání okolo kotníku jsou nutností.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sandálky na podpatku, H&M, 899 Kč, kožené páskové sandály, Mango, 1999 KčFoto: Archiv firem

Pohodlí nade vše

Světlé tóny se perfektně hodí k vyšívaným, květinovým motivům obecně – a tak skvěle sednou například botám nebo pantoflíčkům. Lesk je v tomto případě samozřejmostí.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): pantoflíčky, Mango, 899 Kč, plátěné tenisky zdobené, Deichmann, 849 KčFoto: Archiv firem

Šaty nejen na léto

Satén nutně nemusí patřit jen prvoplánové rudé barvě. Zkuste zvolit jednoduchý střih se špagetovými ramínky a jasné barvy, jako je modrá, malinová nebo zelená. Když je chladněji, oblečte pod šaty tričko nebo košili.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): modré šaty na špagetová ramínka, 599 Kč, Stradivarius, midi šaty, H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Trendy třásně i výšivky

Kabelky v asijském stylu nutně nemusí připomínat reklamu na tuto destinaci. Zkuste si vybrat takovou, která bude zdobená třásněmi, bude vyšívaná nebo prostě „jen“ velmi barevná. Bude se vám hodit nejen k výše zmíněným saténovým šatům, ale i na festivaly nebo koncerty.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): kabelka s třásněmi, Bershka, 449 Kč, ručně vyšívaná kabelka, Etro, 13 000 KčFoto: Archiv firem

Krásné i praktické košilové šaty

Košilové šaty jsou jasným hitem letošní sezony, vyberte si takové, které jsou zdobeny exotickými květy a mají tmavý podklad. Skvěle schovají širší boky nebo stehna a budete v nich vypadat, jako byste se právě vrátila z exotické dovolené.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): košilové šaty, Stradivarius, 549 Kč, košilové šaty, Bershka, 899 KčFoto: Archiv firem

Líbí se vám tento trend? Který kousek vás zaujal nejvíce?

Reklama

Načítám