Hlavní obsah

Jak efektivně udržovat lůžkoviny

Foto: Violet Moon

rodinnebaleni.czFoto: Violet Moon

Životnost jakékoliv textilie výrazně ovlivňuje to, jak o ni pečujeme. Dnes se podíváme na zoubek údržbě ložního prádla.

Článek

O tom, že je bavlna naprostou jedničkou v oblíbenosti ložních materiálů, není třeba polemizovat. Bavlněné povlečení nabízí mnoho praktických vlastností, které se významně podílí na pohodlí i kvalitě spánku, a navíc dobře snáší praní a sušení.

Jak prát bavlněná povlečení a prostěradla

Světlejší motivy lze obvykle prát při vyšších teplotách, barevné a tmavší vzory však perte raději na méně stupňů, aby barvy zůstaly zachovány. Jako ochranu před nežádoucími organismy můžete zvolit prací prostředky s dezinfekčním účinkem. Před praním obraťte povlečení naruby, uzavřete zipy nebo zapněte knoflíky, aby nedošlo k mechanickému poškození povlečení během pracího procesu. Prostěradla  umístěte do většího pracího sáčku. Pokud neradi žehlíte, zvolte krepové povlečení.

Foto: Violet Moon

Bavlněné povlečení na dvě lůžka IVANKA - fialováFoto: Violet Moon

Kdy lze prát na vyšší teploty

Už jste slyšeli o povlečení  s reaktivními barvami? Tento druh stálobarevných lůžkovin se často označuje jako Exclusive. Díky dokonalému spojení barvy a tkaniny je toto povlečení odolné vůči praní a sušení, a tak jej lze prát při vyšších teplotách.

Foto: Violet Moon

Povlečení mikroplyš LEA - tyrkysováFoto: Violet Moon

Jak na umělé materiály

Oblíbenost umělých materiálů je na vzestupu, a to díky praktickým vlastnostem, jako jsou snadná údržba nebo hřejivost. Tu nabízí mikroplyšové povlečení, které nalezne uplatnění především v chladnější části roku. Naopak mikrosaténové povlečení je vhodné na léto, protože je vzdušné a hebké na dotek. Oba materiály se perou na nižší teploty, rychle schnou a nemusí se žehlit.

Foto: Violet Moon

Bavlněné povlečení na dvě lůžka APOLENA - zelenáFoto: Violet Moon

Snadný a bezpečný nákup

Také v případě ložního prádla se vyplatí vsadit na specializované prodejce. Tím bude zaručena kvalita výrobků a vstřícný přístup k zákazníkovi. To vše najdete v internetovém obchodě RodinneBaleni.cz, kde vás čeká široký výběr bytového textilu a doplňků za příjemné ceny.

Reklama

Načítám