Hlavní obsah

Jak moc vás změní barva vlasů?

Foto: Petr Makovička

Blondýnka, nebo brunetka?Foto: Petr Makovička

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude vám více slušet blond, melíry, hnědé vlasy, nebo snad vyzrálá šeď? A jak moc vás taková barva vlasů dokáže v obličeji změnit? Spolu se čtenářkou Eliškou jsme zašli do prodejny paruk, vyzkoušeli různé modely i barvy, a tady je výsledek! Schválně, v kterém z odstínů se vám Eliška bude líbit nejvíce?

Článek

Paruka nebo různé příčesky nejsou v dnešní době ničím neobvyklým. „Paruku nemusejí nutně nosit jen ti, komu vypadaly vlasy po chemoterapiích. Dámy je často volí proto, že jsou díky ní rychleji upravené. Vlasy z umělého vlákna jsou navíc méně náročné na údržbu a poskytují rychlou a efektivní proměnu,“ říká paní Lorenzová z pražského obchodu Svět paruk - Eva Charouzová. Takové paruky ze syntetického vlákna stačí vyndat z krabičky, lehce protřepat, nasadit a doupravit. Před nasazením je ovšem nutné vlastní vlasy zachytit speciální síťkou nebo gumičkou.

Foto: Petr Makovička

Vizážista Dušan před každým focením měnil Elišce i líčeníFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pravé vlasy pod parukou schová praktická síťkaFoto: Petr Makovička

Letí mikáda a rozcuchy

Pokud byste chtěli paruku nosit každý den, vydržela by vám zhruba rok. Cena těch z umělého vlákna se pohybuje mezi 1500 až 7000 korunami a něco zaplatíte i za speciální přípravky na jejich údržbu. Potřebovat totiž budete jak šampony a kondicionéry, tak i třeba jiný hřeben, jehož ostny jsou od sebe dále, než je u hřebenů běžné.

Jeden čas se prý hodně prodával střih „na ježka“, dnes si zákaznice nejčastěji vybírají mikáda, rozcuchy nebo moderní „podkovy“, kdy jsou vlasy delší vpředu u obličeje a kratší vzadu. Samozřejmě platí rovnice, že čím módnější střih, tím je paruka dražší.

O poznání nákladnější jsou pak paruky z pravých vlasů, jejichž cena se může vyšplhat třeba i k 27 tisícům za účes s dlouhými blonďatými vlasy! Jistou náplastí na bolavou peněženku případné majitelky může být fakt, že se s nimi dá nakládat stejně, jako by byly vlastní – tedy barvit, stříhat, kulmovat či žehlit. To s umělým vláknem nelze!

Foto: Petr Makovička

Takhle vypadá Eliška se svými pravými vlasy!Foto: Petr Makovička

Eliška vyzkoušela hned několik barev!

Střídat jednotlivé paruky byla svým způsobem zábava. Nikdy totiž předem nevíte, co z jakého střihu nakonec „vyleze“ a jak to s výrazem obličeje zamává. Tu nám Eliška připomínala televizní hlasatelku, jindy zase neústupnou právničku…

A v kterém z modelů se nejvíce líbí vám? Jaká barva jí podle vás nejvíce sedí? Podívejte se na fotky a podělte se o svůj názor v diskusi pod článkem!

Foto: Petr Makovička

Nejsvětlejší varianta s odrostyFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Přirozený blond Elišce sedělFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Eliška do zrzava s podkovou vypadala šmrcovněFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Eliška v hnědém odstínuFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Model, který jsme pracovně nazvali právničkaFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

V šedé barvě Eliška sice zestárla, ale ne moc!Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

No a ta největší proměna na konec...Foto: Petr Makovička

Reklama

Související témata:

Načítám