Hlavní obsah

Jak na dokonale nadýchanou omeletu? Prozradíme triky

Hodnocení:
(8)
Foto: Autorka
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Omeleta patří mezi nejoblíbenější rychlovky. Stačí pár vajec, sůl, pepř a bylinky. Navíc můžete přidat suroviny „co dům dá“. Ať už to bude šunka, sýr, nebo třeba uvařené brambory, neuděláte chybu.

Ingredience pro:
1 porci
  • 4 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 20 g dušené šunky
  • 20 g sýru eidam
  • 1 lžička hrubé soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst petrželky
Článek

Postup

Krok 1: Rozklepněte vejce do misky, nemíchejte. Máslo nechte rozpustit na nepřilnavé pánvi, poté na pánev vylijte vejce z misky a prohřívejte na střední teplotu. Lehce je vidličkou rozmíchejte, nechte zatáhnout, aby bílek zbělal, a zase vidličkou lehce potrhejte – zbývající tekutina z vajec by se měla rozprostřít do všech stran.

Krok 2: Stáhněte teplotu. Na omeletu rozdělte nakrájený sýr a šunku. Osolte a opepřete, nechte prohřát. Že je omeleta hotová, poznáte tak, že její okraje budou zlatavé. Zkuste ji nadzvednout, aby se zespoda nepřipálila. Přendejte na talíř, ozdobte petrželkou a podávejte.

Máte rádi rychlá vaječná jídla?

ynezorPumanzeSaNyknalC
12. 12. 2017

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.