Hlavní obsah
3,9
(19)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Aktualizováno

Omeleta patří mezi nejoblíbenější rychlovky. Stačí pár vajec, sůl, pepř a bylinky. Navíc můžete přidat suroviny „co dům dá“. Ať už to bude šunka, sýr, nebo třeba uvařené brambory, neuděláte chybu.

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 4 ks vejce
  • 1 lžíce másla
  • 20 g šunky
  • 20 g sýru eidam
  • 1 lžička hrubé soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Rozklepněte vejce do misky, nemíchejte. Máslo nechte rozpustit na nepřilnavé pánvi, poté na pánev vylijte vejce z misky a prohřívejte na střední teplotu. Lehce je vidličkou rozmíchejte, nechte zatáhnout, aby bílek zbělal, a zase vidličkou lehce potrhejte – zbývající tekutina z vajec by se měla rozprostřít do všech stran.

02.

Stáhněte teplotu. Na omeletu rozdělte nakrájený sýr a šunku. Osolte a opepřete, nechte prohřát. Že je omeleta hotová, poznáte tak, že její okraje budou zlatavé. Zkuste ji nadzvednout, aby se zespoda nepřipálila. Přendejte na talíř, ozdobte petrželkou a podávejte.

Máte rádi rychlá vaječná jídla?

Reklama

Související témata:

Načítám