Hlavní obsah

Potřebujete vydatnou snídani? Zkuste omeletu s opečenými paprikami

Foto: Marcel Rozhoň

Vypadá i chutná skvěle, co říkáte?Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Na pánvi opečené papriky, pikantní chuť česneku a nadýchaná vaječná omeleta? Takhle podle nás vypadá božská snídaně pro celou rodinu, kterou musíte vyzkoušet!

Článek

Vejce jsou jednou z nejoblíbenějších snídaňových surovin. A nemusí to být zrovna omeleta :-). Pokud preferujete jiné tvary, opečené papriky můžete smíchat s rozšlehanými vejci a rozlít do formiček na muffiny a jednoduše upéct v troubě.

Papriková omeleta

Na 4 porce budete potřebovat: 10 vajec, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 2 stroužky česneku, 1 lžíci bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Postup:Papriky opláchněte, překrojte, zbavte semínek a nakrájejte je na proužky. Stroužky česneku nakrájejte na tenké plátky. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm papriky. Přidejte česnek, ještě chvilku opékejte, ale dejte pozor, aby se nespálil. Pak přidejte ocet a nechte ho odpařit.

Mezitím rozšlehejte vejce a podle chuti přidejte sůl a pepř. Vejce nalejte do pánve k paprikám a nechte péct, dokud na povrchu takřka neztuhnou, trvá to přibližně 5 minut. Pak omeletu opatrně oddělte obracečkou ode dna. Pánev přiklopte talířem a otočte tak, aby byla omeleta na talíři, a neopečenou stranou ji vraťte do pánve. Krátce opečte a ihned podávejte.

Tip: Omeletu servírujte s pečivem a zeleninovým salátem.

Dobrá snídaně je ten nejlepší start do nového dne. Zkuste třikrát barevné smoothie nebo nebo tři varianty dokonalé vaječné snídaně!

Na jaký způsob připravujete omeletu vy?

Reklama

Načítám