Hlavní obsah

Jak na podzimní virózy? Pohyb a omega-3

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V podzimních měsících vaše imunita volá po zvýšené pozornosti. Chcete-li být na toto náročné období připraveni, posilujte svůj organismus pravidelným pohybem a stravou s dostatkem vitaminů a omega-3.

Článek

Řádí-li všude kolem chřipky a virózy, nepodceňujte příjem vitaminů. Pro posílení imunity jsou důležité vitaminy A a C. Vitamin C najdete třeba v citrusových plodech, zdrojem vitaminu A jsou například játra, ryby či vaječný žloutek.

Rovněž je vhodné vyhýbat se stresovým situacím a dopřát si dostatečný odpočinek. Obranyschopnosti organismu také hodně prospívá pravidelný pohyb. Nemusíte však cvičit do roztrhání těla. Bohatě postačí, když se několikrát do týdne vydáte na klidnou procházku do parku.

Omega-3, klíč k silné imunitě

Posilování imunity výrazně napomáhají omega-3 mastné kyseliny. „Klinické studie potvrzují, že pravidelná konzumace omega-3 nenasycených mastných kyselin pomáhá zvyšovat imunitu, působí protizánětlivě a snižuje zvýšenou tělesnou teplotu. Omega-3 skvěle doplňují vitaminy v období, kdy může být vaše tělo značně oslabeno,“ vysvětluje nutriční terapeutka Margareta Iliopulosová.

Posilování imunity výrazně napomáhají omega-3 mastné kyseliny, vysvětluje nutriční terapeutka Margareta Iliopulosová

Vedle toho mají omega-3 pozitivní účinek na mozkové funkce, zlepšují totiž soustředění a paměť. Rovněž působí jako prevence vysokého krevního tlaku, pomáhají předcházet poruchám srdečního rytmu a snižují také hladinu cholesterolu v krvi.

Kde hledat omega-3?

Lidské tělo si však omega-3 nedokáže samo vytvořit, musíte je tedy přijímat prostřednictvím stravy. K jejich zdrojům patří zejména tučné mořské ryby, jako je losos, tuňák nebo makrela. Podle odborníků byste mořské ryby měli mít na talíři alespoň dvakrát týdně. V Česku jich ale v průměru za rok sníte o polovinu méně, než jaká je průměrná konzumace ryb v ostatních zemích Evropské unie.

Optimální variantou pro příjem nenasycených mastných kyselin jsou želatinové kapsle OmegaMarine Forte+

Pokud ani vy nemáte mořské ryby dostatečně často, zkuste svému tělu dodávat omega-3 prostřednictvím doplňku stravy s kvalitním rybím tukem. Optimální variantou jsou želatinové kapsle OmegaMarine Forte+ obsahující čerstvý rybí tuk norského lososa odchyceného v norských vodách.

Doporučenou denní dávku omega-3 pokryjí pouhé dvě kapsle. Pro posilování imunity je navíc tento doplněk stravy obohacen o vitamin D3, který má rovněž pozitivní účinky na růst svalů a stavbu kostí.

Vzorek potravinového doplňku OmegaMarine Forte+, který pokryje dávku Omega-3 na měsíc, si můžete zdarma objednat na www.omegamarineforte.cz nebo na bezplatné lince 800 10 40 40.

Reklama

Související témata:

Načítám