Hlavní obsah

Jak na suchou a šupinatou pokožku?

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim pro kůži není vůbec lehké období, střídavě na ni působí teplo a zima. Výsledkem je sušší, šupinatá pokožka obličeje i těla. Pojďte se podívat na několik tipů, jak tento problém řešit.

Článek

Existují dva typy suché pleti – jedné chybí pouze hydratace, druhá potřebuje nejen hydrataci, ale i řádně promazat. Zcela zapomeňte na používání vody a mýdla (ovšem to by měly všechny ženy), ale pokud je vaše pleť suchá, čeká vás nepříjemné pnutí a šupinatění. Naučte se správně pleť čistit pomocí pleťového mléka, emulze nebo micelární vody a dočistěte vždy tonikem, které dodá pleti hydrataci a osvěžení. Ráno stačí vyčistit pouze tonikem, pleť se přes noc příliš neznečistí.

Na foto (zleva): Dvoufázová odličovací emulze, 117 Kč, Pleťové tonikum na suchou a citlivou pleť, 95 Kč

Tvorba vrásek

Další z nevýhod suché pleti je její tendence k rychlejší tvorbě vrásek. Platí tedy – mazat, mazat, mazat! A nemusí se jednat pouze o dražší přípravky z lékárny, i v drogerii můžete sehnat velmi kvalitní přípravky za rozumné ceny.

Na foto (zleva): Výživný krém s mandlovým olejem, 110 Kč, Extra výživný krém s arganovým olejem pro suchou pleť, 202 Kč

Když chybí hydratace

Hydratace není nikdy dost a potřebují ji všechny typy pleti. Jednou z nejúčinnějších hydratačních látek je kyselina hyaluronová, která na sebe dokáže navázat až tisícinásobek vody. Je přirozenou součástí vašeho těla, ovšem věkem její obsah v těle klesá a je nutné ji doplňovat.

Na foto (zleva): Krém s kyselinou hyaluronovou a kmenovými buňkami, 164 Kč, Revitalizační sérum s kyselinou hyaluronovu a arganovým olejem, 214 Kč

Pomoc pro pokožku těla

Pokud každý večer objevujete na svém oblečení jemné šupinky, nemusíte se bát, v zimním období to tak má téměř každá žena. Můžou za to teplotní změny a časté sprchování. V takovém případě je ovšem potřeba kvalitně promazávat. Vyzkoušet můžete mastnější mléka nebo přípravky do sprchy či koupele, které na pokožce vytvoří při mytí jemný promašťující film, a použití tělového mléka již není třeba.

Na foto (zleva): Ultramastné tělové mléko, 139 Kč, Hydrofilní olej pro koupel a sprchu, 104 Kč

Veškeré výrobky najdete na www.ryor.cz, kde najdete i e-shop. A pokud nevíte, jak pečovat o svou pleť, rádi vám poradíme v naší kosmetické poradně na www.mujryor.cz.

Přejeme vám krásný podzim.

Dárkové balení Suchá a citlivá pleť, 340 Kč

Reklama

Související témata:

Načítám