Hlavní obsah

Jak pečovat o pleť po zimě?

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokožka v období zimy zažila pěkný šok, působilo na ni střídání teplot – chvíli jí byla zima, chvíli teplo, mnohdy jste o ni třeli šálou ve snaze se trochu zahřát. A běda tomu, kdo nepoužíval krémy s ochrannou funkcí! Pokud k nim patříte, nemůžete se divit, že je dnes začervenalá, citlivá, dehydratovaná, matná a unavená. Jak byste měli pleť správně po zimě zregenerovat?

Článek

Pleť se chová velmi individuálně, to znamená, že každému pokožka dává v období zimy jinak najevo, že jí něco nesvědčí. Máme pro vás rady, jak jí dát přesně to, co potřebuje!

1. Pleť je důležité čistit nejen zvenku, ale také zevnitř

Správné čištění pomocí mléka a tonika je samozřejmostí po celý rok. Vodu k mytí obličeje nikdy nepoužívejte. Obsahuje chlór a zbytečně pleť odmašťuje, čímž narušuje kožní film. Organismus, a tedy i pleť by se měly ale také čistit zevnitř. K tomu jsou velmi vhodné čisticí čaje, které působí hlavně skrze ledviny, a nativní strava, která tělo vyčistí přes střeva. Doporučujeme nativní stravu Pohár života (77 Kč), kde si můžete vybrat z varianty se skořicí (zelená) a varianty s goji a plátky mandlí (červená) a čisticí čaj Lymfodren (53 Kč). Ideální je kúra po dobu 6 týdnů. Při čisticí kúře je nutné dodržovat pitný režim!

Vyčistěte pleť i zevnitř!

2. Vysvlékněte se ze staré kůže

Pokud chcete, aby pleť intenzivně přijímala aktivní látky, usnadněte jí to. Zbavte se staré, odumřelé vrchní vrstvy pokožky pomocí peelingu. A to jak u pleti obličeje, tak celého těla. Peeling (99 Kč) naneste na pleť a pokožku lehce krátce masírujte. Opakujte jedenkrát týdně. Pleť bude viditelně jemnější a připravena na vstřebávání aktivních látek z následně používaných přípravků. Pro ty, kteří nemají peelingy rádi, je vhodný Krém s ovocnými kyselinami (123 Kč), který pleť jemně olupuje.

Peelingem pleť jemně namasírujte

Krém s ovocnými kyselinami pokožku jemně olupuje

3. Dejte pleti pořádnou dávku ceramidů

Platí základní pravidlo, že ceramidy udržují v pleti vodu! Jsou základní složkou ochranného kožního filmu, který je zimou – tedy i mrazem – narušen a není stoprocentní. Vysoké procento aktivní látky obsahují kromě krémů především kapsle. Vyzkoušejte Hydratační kapsle s ceramidy (239 Kč). Pokožka je po použití kapslí vláčná, pevná a dokonale hydratovaná. Přípravek je vhodný pro všechny typy pleti. Ideální je opět večerní kúra po dobu 6 týdnů. Kapsle neobsahují konzervační látky ani parfém, a jsou tedy vhodné i pro velmi citlivou pleť.

Díky kapslím bude pokožka vláčnější

4. Připravte se na jaro samoopálením

Znáte to, přijde jaro, doba sukní, a vy máte nohy jako vápno. Co teď? Čekat, až přijde to pravé sluníčko na opálení? Nebo nosit punčochy a zbytečně se potit? Zkuste Samoopalovací mléko RYOR (170 Kč), které pleti dodá svěží bronzový opálený odstín. Mléko natřete rovnoměrně na pleť a pokožku celého těla. Stačí jednou týdně. A nebojte se, toto mléko při správném nanesení nedělá fleky a rovnoměrně se vymývá.

Otestováno bloggerkou!

Vsaďte na samoopalovací mléko od Ryoru

Produkty najdete na www.ryor.cz.

Pokud nevíte, jak pečovat o pleť, poraďte se na stránkách www.mujryor.cz, kde najdete bezplatnou kosmetickou poradnu.

Reklama

Související témata:

Načítám