Hlavní obsah

Jak přežít vztah na dálku

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Odloučení je zkouška vztahuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Vánoce bez milého? To nepřežiju! Nikdy neříkejte nikdy. V dnešní době se hravě můžete dostat do situace, kdy se se svým miláčkem neuvidíte nejen týden, ale i čtrnáct dní či měsíc. A co pak?

Článek

V dnešním světě se vztahům na dálku nedává moc velká šance na přežití. Paradoxně ale stoupá pravděpodobnost, kdy se do takovéto situace můžete dostat. Zahraniční cesty jako stáže, studium, práce... Cizina nám dnes dává mnoho možností, ale jak to všechno skloubit se vztahem, bývá problém. Vlastně nemusíte jezdit ani do zahraničí, stačí když jste z opačných koutů republiky.

Láska hory přenáší

Jistě je velmi důležité, v jaké situaci se nacházíte právě vy. Seznámili jste se na dovolené a dělí vás od sebe moře, nebo už jste spolu dva roky a za týden musíte odletět na půl roku do Japonska? Vztahy na dálku spojuje jedna věc. Je to dálka a čas, které musíte překonat. Jak se s tím ale vyrovnat, když jste předtím nic jiného nezažila?

Je důležité vědět, že ten pomyslný čas někdy skončí a vy dva zase budete spolu. Když víte, že se skutečně milujete, vaše láska pravděpodobně vydrží. A navíc, můžete si spolu naplánovat náhradní Vánoce, až budete znovu spolu.

Udržujte spojení

Buďte neustále v kontaktu s vaším miláčkem. Když už ho nemůžete vidět, tak si volejte a pište. Máte-li k dispozici internet, můžete se i vidět přes webovou kameru a nebude vás to nic stát. Možná se vám to zalíbí a budete v tom pokračovat i po vašem opětovném setkání. I malý dáreček mu můžete poslat na místo jeho přechodného bydliště.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Když se vám zasteskne, můžete mu zavolatFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Nic si nenalhávejte

Když nevíte, na jak dlouho vy nebo on odjíždíte, raději vašemu vztahu moc velké naděje nedávejte. Nejistota je nepříjemná a dříve nebo později to jeden z vás vzdá. Nechte si proto otevřené možnosti. Nic neukončujte, ale také si neslibujte věrnost až za hrob.

V takovém případě se raději soustřeďte na krásné prožité vánočních svátků s rodinou. S tou jste už jistě mnoho krásných chvil o Vánocích prožili. Rodina bude vždy vaše, ve vánočním období se vaše vztahy jistě ještě více utuží.

Ztráta času?

V každém případě buďte realističtí. Jestliže víte, že váš vztah nemá naději na přežití, nechoďte okolo horké kaše. Ztrácíte tak čas vy i váš drahý. Možná vás naopak překvapí, že až se po návratu znovu setkáte, budete oba dva singl. Pak už nechte vše přirozeně plynout. Možná se k sobě vrátíte, možná ne.

Záleží jen na vás, jak váš vztah na dálku bude probíhat, a tím spíše o Vánocích. Jistě ale budete potřebovat mnoho síly a trpělivosti. Tu vám přejeme ze všeho nejvíce. Nepřestávejte věřit. Možná se budete divit, co všechno váš vztah vydrží, nebo si uvědomíte, že on určitě ten pravý nebyl.

Reklama

Související témata: