Hlavní obsah

Dobrá kamarádka, nebo zmije?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Je vaše přátelství opravdové?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Když vás něco naštve, jistě oceníte, že se se svými problémy můžete někomu svěřit. My ženy na takové situace máme nejlepší kamarádku. Někdy se z ní ale může vyklubat něco, po čem rozhodně netoužíme. Otevřete oči a pozorně čtěte.

Článek

Každá žena má kolem sebe mnoho známých, přátel a kamarádek. Vy určitě také. Ale která je opravdu ta nejlepší?

Dvě nejlepší kamarádky si neustále mají co říci. Tráví spolu velké množství času při nakupování a u kávy, nebo spolu dokáží protelefonovat celý večer. Mají stejné zájmy, vkus a nepřeberné množství témat k rozhovoru.

My jsme pro vás rozdělili kamarádky do třech základních kategorií. Sama jistě poznáte, do jaké skupiny patří ta vaše. Opravdová přítelkyně, egocentrička, nebo žárlivka?

Opravdová přítelkyně

Získat opravdovou kamarádku je srovnatelné s výhrou v loterii. Tento druh přátelství se většinou formuje od mládí, někdy i od dětství. Mohly jste spolu chodit do školky, na základní školu nebo i na střední. Tím, že se dlouho znáte, o sobě víte skoro vše. Prožívaly jste spolu život od prvních lásek a polibků po největší trapasy. Nejlepší kamarádka se podělí o svá tajemství. Když navíc toto přátelství přežije čas odloučení, který nastává například po ukončení školní docházky, stane se z něho většinou to opravdové na celý život.

„S mojí nejlepší kamarádkou jsme chodily do stejné třídy na základní školu. Ve škole jsme seděly ve stejné lavici a po škole jsme naháněly kluky nebo jsme doma drbaly spolužačky. Dnes už máme obě partnery, ale stále se vídáme a vzpomínáme na školní léta. Můžeme si navzájem svěřit vše, důvěřujeme si a víme, že by jedna druhou nezradila," vypráví o svém kamarádství jednadvacetiletá Kamila.

Upřímně poradí

Nejlepší přítelkyni ale nemusíte mít jen z dětství. Nejlepší kamarádku můžete potkat v práci, baru, tělocvičně, zkrátka kdekoliv. Skutečně dobrá kamarádka se dokáže vcítit do vašich pocitů, vyslechne vás a upřímně poradí. Vždy když máte trable nebo se potřebujete svěřit s tajemstvím, můžete se na ni spolehnout. Víte, že ona by vás nezradila.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

S kamarádkou se dělíte i o tajemstvíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Ve společnosti mužů se ženy často nechovají úplně přirozeně, zastírají své špatné stránky, chtějí se ukázat v tom nejlepším světle. S kamarádkou si nemusíte na nic hrát. Navzájem se dobře znáte, můžete být sama sebou i se svými nedostatky.

„Jen s mojí nejlepší kamarádkou probíráme naše slabé stránky. Ona ví o mých a já zase o jejích neřestech. Partnerovi bych se nesvěřovala, že mám problémy s menstruací, rozšířené póry nebo celulitidu. Nepochopil by to, je to zkrátka chlap," krčí rameny pětadvacetiletá Radka.

Reklama

Související témata:
Zmije

Načítám