Hlavní obsah

Romantický Valentýn - krok za krokem 1

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Valentýn je čas láskyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

A je to tu zase - 14. únor, den lásky a svátek všech zamilovaných. Letos vychází na sobotu. Jak ideální pro plánování romantického dne, i když šílenství lásky tak zcela nepodléháte! Staňte se jeho lady a femme fatale, okouzlete ho a jemně dobijte jeho srdce!

Článek

Mít hezkého Valentýna neznamená, sednout si 14. února ke stolu a čekat, až vám partner donese růži (jestli si vůbec vzpomene). Co takhle zastavit se, uvolnit, navodit dobrou psychickou pohodu a užít si ho trochu po svém i s přípravou?

Začínáme

Prvním krokem je vymyslet si váš společný den, který se dá pojmout jako vyloženě rozmazlovací. Můžete prolistovat internet a vyhlédnout si odpovídající lokalitu, hotel či penzion, ve kterém strávíte se svojí láskou dvě romantické noci. Valentýnský víkend většinou hotely nabízejí již od začátku ledna. Beskydy, Šumava, Jeseníky... Nádherná místa pro lásku! Pobyty zahrnují neskutečné vychytávky. Hotel Slunce v Jeseníkách nabízí čokoládové pokušení (peeling, čoko masáž zad, zábal celého těla pro vás i partnera, nebo medové dny...), Sepetná v Beskydech se zase postará o romantickou večeři při svíčkách v ceně pobytu či relaxaci ve whirpoolu. Lázně Luhačovice překvapí aromaterapeutickou masáží, pobytem v sauně a speciální valentýnskou polopenzí. Zajímavý program poskytuje i Garni Hotel v Lednici na Moravě - snídaně do postele, plavba lodí zámeckým areálem a wellness procedury. (Veškeré pobyty se začínají pohybovat okolo 1600 korun na osobu až třeba po 4000 korun.) Je opravdu z čeho vybírat, stačí zadat do vyhledávače kouzelné spojení slov „Valentýnský víkend".

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Na Valentýna relaxujte v lázníchFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Nevymýšlejte tajně

Pokud netoužíte po ničem okázalém či nákladném a spíš se chcete podílet na pohodovém dnu podle vlastního programu, klidně se předem optejte svého partnera, co by ho potěšilo. Muži svatého Valentýna moc nedrží, ale když je předem připravíte na to, že plánujete naprosto pohodový a láskyplný den, budou nadšeni.

„Nechtěl bych slyšet, že mám opravit to a ono, nezval bych na návštěvu tchyni, nadchlo by mě uvaření oblíbeného jídla, romantická procházka nebo nějaký výlet od návštěvy muzea po koncert, sportovní událost. Večer třeba vzájemná masáž, vášnivá noc... Jen být spolu bez povinností. Takovýmhle ideálním dnem by mne partnerka naprosto odzbrojila," svěřil se se svojí představou příjemně stráveného dne lásky třicetiletý Honza.

Dobře, plán už máme, ale je třeba se na něho připravit. Hezky den po dni.

Pojistěte své plány

Vymyslete program na den, kdy si odpočinete od všeho shonu a dobijete baterky po boku toho, koho máte ráda. Valentýnský pobyt kdesi v hotýlku, večeře v oblíbené restauraci, nebo příprava vlastního gurmánského menu v klidu domova? (Inspirovat se určitě můžete i v našem magazínu - sekce Recepty a vaření). Záleží na vás, k čemu máte blíž vy nebo partner. Proberte to s ním, poraďte se, nechte ho říci svůj názor a společně se dohodněte na všem potřebném (včetně nákladů s nápadem souvisejících). Překvapením byste ho mohla na den lásky šokovat, nicméně bude lepší, když raději zůstane v klidu a srdeční kolaps tak nechá na jiný den...

2. únor

Ať už se rozhodnete nechat o vás pečovat hotelový personál či číšníky v restauraci, bezpodmínečně a včas si rezervujte místa! Radši vezměte telefon do ruky hned, za pár dní už by mohlo být pozdě! Ti, jež plánují zůstat doma a večeři vlastnoručně vytvořit, mají o místa postaráno - zase o starost méně. A rozmýšlet o ingrediencích a menu se dá i v noci před spaním. Chilli? Pepř? Česnek? Na čem pikantním váš pokrm postavíte? Ale pozor, předem se zásobte žvýkačkami, neb líbání se nejspíš nevyhnete.

Reklama

Načítám