Hlavní obsah

Jak se rodí čerstvý chléb

Reklama

Při letní dovolené se nám tu a tam posteskne po rodině, domově nebo přátelích. Po čem ale nejvíce teskní Češi, kteří tráví většinou život za hranicemi? Po pravém českém chlebu!

Článek

Chléb je u nás doma vnímán jako něco obyčejného a samozřejmého. Ani si neuvědomujeme, že je potravinou, bez které bychom se jen neradi obešli. Zajímavá jsou i čísla - tak např. největší středoevropská pekárenská společnost United Bakeries počítá roční produkci své Delta Šumavy v desetimilionech výrobků. Klasický chléb Šumava zůstává hlavním prodejním hitem a válcuje své nové balené bratříčky a sestřičky z moderní řady Cerea a Bio.

Jak se dělá Šumava?

Základní suroviny vycházejí z tradiční receptury: pšeničná a žitná mouka, žitný kvas, sůl, kmín, zlepšující přípravek a voda. Výroba je automatická a naprogramovaná, takže se lidská ruka v procesu dotkne až finálního výrobku při ukládání do přepravek nebo při pravidelné kontrole jakosti.

Tip: Recept na vynikající rychlou pomazánku

Ingredience: 3 vejce vařená natvrdo,100 g tatarské omáčky,100 g šunky nebo šunkového salámu, 1 kyselá okurka, několik kapek citronu, sůl, pepř

Postup: Vejce sloupneme, nasekáme nadrobno a smícháme s tatarskou omáčkou. Přidáme na nudličky pokrájenou šunku nebo salám, nastrouhanou okurku, pokapeme citronem, přisolíme, opepříme, vše dobře promícháme a necháme vychladit. Dobrou chuť.

Až přijde návštěva, nemusíte se mořit složitými jídly! K radosti stačí „obyčejný", ale vynikající chléb!

Reklama

Související témata:

Načítám