Hlavní obsah

Jak se zbavit přátel a diváků

Foto: bontonfilm.cz

Novinář Sidney se rozhodne všechno změnitFoto: bontonfilm.cz

Reklama

Komedie, při které se zasmějete maximálně pětkrát. Prvních 40 minut vám bude trapně. Pak už ne - zvyknete si. Do kin bude 2. ledna 2009 vpuštěn nový americký snímek Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám. Těšte se.

Článek

Sidney Young (Simon Pegg) žije v Londýně a pracuje jako novinář - šéfuje bulvárnímu magazínu, vysmívajícímu se celebritám, které touží po slávě ve světlech snobských večírků. Jednoho dne však dostane skvělou nabídku - pracovat pro newyorský bulvární časopis Sharps.

V New Yorku se ale všichni řídí danými pravidly. O tom, co se o jaké celebritě napíše, rozhoduje královna PR Eleanor Johnson (Gillian Anderson). Sidney se ale zuby nehty brání psát články „na objednávku". Ani v redakci není Sidney příliš oblíbený. Většina spolupracovníků se mu vysmívá. Jediný, kdo je ochotný se s ním bavit, je redaktorka Alison (Kirsten Dunst).

Foto: bontonfilm.cz

Rozhodne se Sidney pro herečku, nebo novinářku?Foto: bontonfilm.cz

Na svůj styl psaní a humoru rezignuje ve chvíli, kdy ho očaruje mladá, začínající herečka. Rozhodne se psát pro bulvár tak, jak si to celebrity žádají, stát se slavným a získat si tak přízeň krásné herečky.

To pravé filmové klišé na nás čeká až v závěru. Rozhodne se úspěšný newyorský novinář Sidney pro herečku, po které vždycky toužil? Nebo si uvědomí, že ve skutečnosti miluje kolegyni Alison a že ona je tou, se kterou chce strávit zbytek života?

Pokud se i přesto chystáte na tento film do kina, zvažte, zda s sebou brát děti. Kromě sprostých slov a nevtipných scén vás totiž čeká i záběr na transsexuálovo odhalené přirození.

Foto: bontonfilm.cz

Plakát k filmu Jak se zbavit přátel...Foto: bontonfilm.cz

Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám - premiéra 2. ledna Režie: Robert B. Weide Hrají: Simon Pegg, Kirsten Dunst, Megan Fox, Gillian Anderson Žánr: komedie Délka: 110 min., v původním znění s titulky

Reklama

Načítám