Hlavní obsah

Jak si pokecat, když jste sama

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Popovídat si můžete i na internetuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Konec samoty! Přes internet si popovídáte se svými starými známými, nebo si lehce seženete známé nové. Zahoďte obavy a vzhůru na síť!

Článek

To, že ženy zvýšeně komunikují, se všeobecně ví. Prostě není nad to se sejít s kamarádkou nebo podobně „postiženým" příslušníkem opačného pohlaví a pořádně vše probrat. Někdy však musíte chtě nechtě přebývat někde, kde se prostě s nikým na „pokecu" domluvit nemůžete, a přesto byste tak rády něco probraly. Pokud však máte v dosahu internet, není nic ztracené.

Chaty - úspěšné zabíjení času

První možnost, jak si s druhým po internetu popovídat, jsou chaty. Zde si můžete vybírat mezi tzv. místnostmi, které jsou rozřazené podle různých kritérií. Mohou to být třeba různé zájmy, místa, prostě naprosto cokoliv! Díky kouzelné technologii se zde jednotlivé hlášky zobrazují na obrazovce, aniž byste ji museli znovu obnovovat. Takto se může bavit libovolný počet lidí - ať už známých, anebo těch, kteří se vůbec neznají. Z čehož vyplývá, že chaty jsou i místa, kde se můžete s poměrně dost velikou pravděpodobností seznámit! Ale pozor - neberte zcela vážně to, co o sobě druhý na internetu vykládá!

Diskusní fórum - pro zasvěcenější

Pakliže chcete jít ve svém vyjadřování do větší hloubky, doporučujeme vám diskusní fóra. Stačí si prostě vybrat vhodné fórum, pročíst si několik posledních příspěvků a pokud máte co dodat, vepsat do políčka svůj komentář, případně vepsat svou přezdívku a nadpis, a odeslat. A pak už jen se za chvíli podívat, zda vám někdo neodepsal a opět třeba reagovat... a tak do kolečka.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedVideohovor vám umožní SkypeKomunikační programy - pokec se známými

Další možností internetové komunikace, která ovšem může velmi jednoduše vzbudit závislost, jsou různé komunikační programy. V naší zemi na plné čáře vyhrává komunikační program ICQ (čtěte ajsíkju - www.icq.com). Princip používání je velmi prostý - program si stáhnete a zaregistrujete se. Po registraci je třeba do programu přidat kontakty - bez seznamu kontaktů nemá jeho používání smysl. Poté, co jste si program „nabouchala" kontakty na své známé, můžete začít komunikovat.

Jak se při pokecu i vidět

A aby virtuální konverzace byla ještě reálnější, lze se při pokecu i vidět. Potřebujete k tomu jediné - internetovou kamerku. A pochopitelně vhodný program. My vám doporučujeme Skype (www.skype.com), se kterým je videovolání opravdu jednoduché. A věřte také, že takto lze „prokecat" i dlouhé minuty, až hodiny! A co nejnádhernější - je to všechno zcela zdarma! Takže v několikahodinovém pokecu vám nic (kromě manžela či přítele) nebrání!

Reklama

Načítám