Hlavní obsah

Jak správně vybrat vzor podlahy? In je šedá!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak vhodně sladit barvu podlahy s ostatním vybavením bytu? Jaké jsou trendy a novinky na trhu podlahových krytin? Oslovili jsme odbornice z oblasti designu a architektury – ing. arch. Kamilu Douděrovou a ing. arch. Lucii Eibensteinerovou.

Článek

„Při řešení podlahy se nejčastěji setkávám s požadavkem na snadnou údržbu a co nejpřirozenější vzhled. V tomto ohledu mohu doporučit vinylové podlahy, své bohaté zkušenosti mám se značkou Thermofix. Jestli jste někdy pochybovali u vinylových podlah o odolnosti a věrohodnosti imitace přírodního materiálu, pak věřte, že dřevěnou podlahu od Thermofixu nemáte šanci rozeznat pouhým zrakem. Budete si na ni muset sáhnout, a ani tak si nebudete dokonale jisti, že to není dřevo. Nebojte se tedy experimentovat,“ doporučuje Ing. arch. Kamila Douděrová.

Jaký tedy vybrat design podlah a vhodně ho sladit s ostatním vybavením interiéru? Které dekory podlahových krytin jsou vhodné do velkých či malých místností? Co je trendy?

V současné době jsou trendem šedé dekory podlah, které dodávají prostoru moderní styl. Vyzařují klid a eleganci. Šedý vzor podlahy je vhodné kombinovat s teplými tóny nábytku či dekorací. U vinylové podlahy Thermofix si můžete vybrat z široké škály šedých vzorů, jako je například vzor Platan, Dub bělený či Borovice sibiřšká. Pokud řešíte podlahu do menších místností s tmavým nábytkem, je vhodné použít béžové či žluté odstíny podlah. Interiér osvětlí a dodají mu optimismus. Vše bude působit prostornějším a slunečnějším dojmem. V případě Thermofixu je doporučován např. Buk lesní či Hruška světlá.

Červené a oranžové odstíny podlahy působí v interiéru teplým a harmonickým dojmem. Celkovou příjemnou atmosféru dotvoří zejména s tmavším moderním nábytkem (např. Thermofix – Hruška tmavá, Tis červený, Divoká třešeň, Borovice červená). Hnědý dekor podlahynavodí v bytě či domě pocit bezpečí a propojení s přírodou. Tmavší hnědé vzory podlahové krytiny působí lépe v prostornějších místnostech (např. Thermofix Ořech vlašský, Farmářské dřevo, Jasan tmavý, Dub tmavý). Světle béžová až bílé vzory na podlahové krytině evokují pocit čistoty a moderního prostoru. Světlé vzory dodají pokoji světlo a prostornost a je možné je kombinovat s nábytkem všech barev. Z kolekce Thermofix Rustikal to je Borovice bílá, z kolekce Elegance např. Habr bílý.

Imitace tmavého jasanu

Při stavbě či rekonstrukci domu nebo bytu tedy můžete vyzkoušet vinylové podlahy Thermofix v elegantním designu, které se snadno udržují v čistotě, jsou příjemné na chůzi, vysoce odolné proti opotřebení, vhodné do jakéhokoli interiéru. Podlahové krytiny Thermofix jsou nabízeny v moderním designu, dokonale imitujícím přírodní materiály – dřevo (kolekce Elegance a Rustikal) či kámen (kolekce Stone). Kolekci Elegance doporučuje i Ing. arch. Lucie Eibensteinerová: „Slovo elegance dobře definuje vzhled této zajímavé kolekce. S vinylem mám jako bytová designérka velmi dobré zkušenosti. Pro dnešní náročný životní styl je ideálním řešením. Vzory kolekce Elegance jsou kultivované, prostoupí byt od podlahy příjemným vizuálním dojmem a dotvoří stylový charakter interiéru.“

Pokud chcete vidět inspiraci, jak tyto podlahy vypadají v interiéru, můžete je v červnu zhlédnout v televizních pořadech o bydlení, kde je používají přední čeští architekti nebo se můžete podívat do katalogu Thermofix, kde kromě fotek naleznete také zajímavé typy pro sladění podlahy s interiérem.

Navíc máme pro vás nyní soutěž na facebooku, kde teď můžete vyhrát tablet nebo populární nafukovací hračky od Fatry. Staňte se našimi fanoušky, a kromě užitečných informací se i dobře bavte!

Vinylové podlahy vyrábí spol ečnost Fatra a.s. Více informací naleznete na www.fatrafloor.cz

Reklama

Související témata:

Načítám