Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Dobré vlastnosti ideální ženy. Jaké jsou?

Foto: Thinkstock

Pojem ideální žena vyvolává zřejmě u pánů odlišné představy než u dam samotnýchFoto: Thinkstock

Reklama

Slyšíte od mužů stále jen dokola výčet svých nesnesitelných vlastností? Obraťme list! Čtenářka Simona se Josefa Hausmanna ptá výhradně na ty dobré. Jaké to podle něj jsou?

Článek

Ženy nejsou jen protivné semetriky, mají i vlastnosti, které na nich muži milují! Nebo ne? Do e-mailové schránky jaktovidichlap@prozeny.cz nám jeden takový dotaz od čtenářky Simony přistál. Jak to vidí chlap?

Čtenářka Simona:„Zajímalo by mě, jaké dobré vlastnosti podle vás ženy mají, a na kterých by měly pracovat, aby svět byl příjemnější?“

Vážená paní, nemám rád filozofování à la „lidi by měli…, ženy by měly…, stát by měl…" Stejně to neudělají. Vydra by neměla zabíjet ryby, když už je najedená, ale nemůže si pomoci, stejně jako by bylo lépe, kdyby zmije nebo kobry neměly jed. Geny (ani ty státního úředníka) ale nelze oblafnout. Pravda, vůlí lze u lidí genový imperativ korigovat – ale nakonec jsme také jenom lidi.

Když už jste se ale (takhle hloupě) zeptala, měli bychom se něčeho dobrat. Jedno mužské rčení říká, že ideální žena je němá nymfomanka – ale to nás nedovede k žádnému řešení pro naprostý nedostatek žen popsaného typu. V tomto rčení (jako ve všech lidových moudrech) je však spousta pravdy, takže první „by“ – pro příjemnější svět - už máme: Ženy by měly méně mluvit a více sexovat. (Schválně neříkám ,souložit´, abych neomezil spektrum užitnosti tohoto počínání).

Ženy by ale (kromě sexování) měly obecně kultivovat i další vlastnosti, pro které jsou jedinečné a bez kterých se lidstvo neobejde. Bohužel feminismus ve své podlé snaze podsouvat „stejnost“ za „rovnost“ se snaží vše ženské zesměšnit a zneaktraktivnit. Jenomže být ředitelkou Třineckých železáren nebo úspěšnou právničkou – to dovedou muži také a lidstvu tuto oblast bohatě pokryjí.

Neocenitelné (a nedoceněné) jsou ty vlastnosti žen, které mužům chybí a jsou pro život zásadní, například trpělivost s malými dětmi či udržování rodinného krbu drobnými pracemi. Snahu žen kultivovat tyto vlastnosti by měl ale podporovat (nikoliv torpédovat) stát. Rovněž by si ženy měly uvědomit (a ty chytré si to uvědomují), že muži – ač se na povrchu tváří uštěpačně – si těchto vlastností váží, protože je přitahuje ženskost a vše ženské a odpuzuje neženskost (uštvaná podnikatelka).

Pak tu je moudrost vyvěrající z dalšího rčení: „Správná žena vše přikryje sukní“. Myslí se tím, že když žena na chlapa vyšťárá nějakou nevěru, nemusí s tím hned všude lítat a „řešit“ to, tím méně se pak s tím obracet na rozvodový soud a rozvracet rodinu. Ženy by zkrátka neměly tolik dopřávat sluchu feministickým „návodům do života“, včetně „politicky korektního“ popouzení k samostatnému mateřství.

Některé ženské vlastnosti, na první pohled špatné, mohou být však muži ku prospěchu a v odůvodněných případech by je ženy měly vytasit z bohatého arzenálu uzurpátorství a majetnictví, ukrytého v podkorových vrstvách ženských mozků. Například přísná, netolerantní a uzurpující žena mnohdy zachrání svého muže od toho, aby se uchlastal, důsledně sexuálně odmítavá žena leckdy donutí muže – lempla, aby dostudoval, dostavěl dům či nenechal zkrachovat firmu.

A hlavně by si měly dnešní ženy u svých matek a babiček zjistit, jakou metodou donucovaly muže k sňatku, aby i dnešní děti mohly mít oba rodiče stejného jména, a tuto metodu zase dovést do původního rozkvětu.

Reklama

Načítám