Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Holky krev a mlíko. Stojí o ně muži?

Foto: Profimedia

Co mužům vadí na baculatých ženách, by mohl náš chlap zjevně vysvětlovat donekonečna :-)Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý má na krásu jiný metr, a i když se časy mění, plnoštíhlým svět stále ještě nepatří – navzdory tomu, že jich je na této planetě většina. Proč vlastně? A je vůbec důvod to řešit?

Článek

Proč by muži neměli mít rádi ženy „krev a mlíko"? Není vlastně Josef Hausmann se svou věčnou preferencí štíhlých žen docela názorově osamocený?

Na adresu jaktovidichlap@prozeny.cz tentokrát zaslalala čtenářka Mariana dotaz Josefu Hausmannovi přímo na tělo. Proč preferuje štíhlé ženy a proč si myslí, že je upřednostňují i ostatní?

Čtenářka Mariana:„Ráda si přečtu článek ve vaší poradně Jak to vidí chlap, a tak mi to nedá, abych Vám nenapsala. Zajímal by mě váš názor na ženy ,krev a mlíko'. Ano, jsem jednou z nich. Nemohla jsem si nevšimnout, že ve vašich článcích neustále vyzdvihujete krásu štíhlých žen. Chápu, že některému muži se líbí hubené ženy a některému ženy při těle.

Nemohu si pomoct, ale když tak pročítám vaši poradnu, tak se vlastně dozvídám, že muž bude ženě dělat orální sex, pouze když je štíhlá, bude jí věrný, pouze když je štíhlá, bude s ní chtít děti, pouze když je štíhlá, a tak dále. Tato tvrzení mi přijdou nesmyslná. Nejsem obézní, dobře se oblékám, pravidelně cvičím a k jídlu si dám to, na co mám chuť. A nikdy jsem netrpěla nedostatečným zájmem od mužů. Mám dítě a přítele, se kterým žijeme ve spokojeném vztahu. Proč bych se tedy měla snažit být za každou cenu hubená?“

Vážená Mariano, existuje mnoho eufemismů zlehčujících surovost slov jako obezita či nadváha – plnoštíhlost, sošnost, malinko při těle, ne zrovna vyžle a podobně. Teď přijdete vy s „krev a mlíko“. Když netrpíte nedostatečným zájmem od mužů, proč to řešíte?

Můj názor, který chcete slyšet, by byl nedůležitý, kdyby ovšem nesouzněl s názorem většiny mužů – jak v dalším dokážu na znalecky propracovaných mediálních reklamách. Argument, že se dobře oblékáte, je – z hlediska chlapa – zcestný. Chlapa zajímá, jak vypadáte nahá. Ty hadry z vás stejně očima svléká. To znamená „dobré oblékání“ může maximálně posloužit jako podvod k zamaskování tukovité pravdy, která stejně jednou trapně vypluje na povrch.

Pokud máte, jak tvrdíte, spokojený vztah s přítelem, nic neměňte, kápla jste na muže, kterému se ženy vašeho typu líbí. Není mně ale jasné, na co se mě vlastně ptáte. To s tím cunnilingem jen pro štíhlé a voňavé jsem nepsal já, ale kterási tazatelka. Mně to ovšem podsouváte oprávněně.

Podoben Catovi staršímu, který za každým svým projevem v římském senátu dodal větu o nutnosti zničit Kartágo, opakovaně tvrdím, že lidé obecně mají být štíhlí. Konečně i staré přísloví praví, že suchý salám déle vydrží. Když vidím obtloustlého politika, říkám si: „Neumí si pohlídat ani vlastní tělo, a chtěl by se starat o národ“.

Odsudek nadváhy je všeobecný – i ze strany žen vůči mužům (zejména těm chudým). Nadváha podvědomě pozorovateli signalizuje stáří, nemoci, problematický pohyb, lenost, potíže při eventuálním transportu, v neposlední (evolučně psychologické) řadě i těhotenství zapříčiněné jiným mužem. Z tohoto důvodu většina mužů (i těch tlustých) baží po ženách štíhlých. A kategorie „krev a mlíko“ – nalejme si čistého vína – je už taková poloviční nadváha.

Neutěšujte se, že je to jen můj subjektivní názor. Reklamní ruka trhu, propagující v autosalonech nové modely aut s pomocí štíhlých žen, i když nestoudně přehání, moc dobře ví, na kterou strunu u mužů zabrnkat. Jestliže (už sto let) nebrnká na strunu „krev a mlíko“, má svými průzkumy zjištěno, že těchto strun je v mužské populaci málo a nemá cenu se jimi zabývat.

Takže si toho svého pořádně hleďte, aby vám neutekl.

Reklama

Načítám