Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Je pro muže těhotná žena sexy?

Foto: Thinkstock

Je těhulka přitažlivá pro svého muže?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenářka Lída je těhotná. I přes narůstající bříško by ale chtěla udělat radost sobě i partnerovi a pustit se do milostných hrátek. Je pro něj vůbec ještě sexy? A měla by si na pomoc vzít erotické prádlo?

Článek

Josef Hausmann každý čtvrtek odpovídá na vaše dotazy z e-mailu jaktovidichlap@prozeny.cz. Tentokrát se ptá čtenářka Lída, která by chtěla partnera překvapit novým erotickým prádlem. Jakou reakci čekat? Takhle to vidí chlap!

Čtenářka Lída:„Jak se dívá muž na těhotnou ženu? Přitahuje ho stále po tělesné stránce, nebo ho její velké břicho odpuzuje? Jsem skoro v 6. měsíci těhotenství a ze začátku mi bývalo hodně špatně, proto sexuální aktivita s mým manželem výrazně poklesla. Poslední dobou se mi konečně udělalo lépe a já bych mu chtěla sexuální ,půst' vynahradit, chtěla bych si koupit nějaké pěkné prádlo a překvapit ho. Během těhotenství jsem nepřibrala, jsem hubená jako předtím, akorát je tam to břicho. Nebudu vypadat směšně?“

Vážená Lído, muži mají na ženách prádélko (málem jsem napsal prdelko) rádi, ale mezi vkusem a křečí při jeho nošení vede tenká linie a její překročení napáchá více škody než užitku. Zvlášť když muž v této situaci musí dělat něco proti své vůli – v tomto případě se rozplývat nad něčím, co mu nepřijde moc vtipné. Je klidně možné, že zrovna tomu vašemu se to líbit bude, já na vašem místě bych to neriskoval – sázka je příliš vysoká, neboť vaše obavy o jeho odpuzení mají jisté racionální jádro.

Nemyslete si, že když vám zrovna otrnulo a máte roupy, musí být i váš partner bez sebe z vašeho sex-appealu těhulky. Nebo si alespoň jeho názor předem ověřte, jinak dojde k trapné blamáži, budete opravdu vypadat směšně a chlap si nechá zajít chuť.

Pokud vám jde o vynahrazení mu jeho sexuálního půstu (Jak to, že k němu vůbec došlo? To jste se nemohla „přinutit“ k náhradním řešením?), vytaste se nějakými nevšedními sexuálními praktikami. To zabere určitě. Experimentování s prádlem v těhotenství ale moc velká „tutovka“ není.

Promiňte, že opět otravuji s evoluční psychologií: Tlusté břicho muže podvědomě odpuzuje, protože signalizuje – ve vašem případě oprávněně – těhotenství ženy. My dnešní muži jsme bezděční potomci dlouhé linie takových mužů, kteří ukládali své sémě do netěhotných (tedy štíhlých) žen. Podle toho se vyvinuly naše preference. Za to nikdo nemůže.

To ovšem neznamená, že vás váš partner ve vašem nynějším stavu nemá rád. Náklonnost (láska) má vícero podob.

S vaším bříškem možná momentálně nejste sex bomba, ale chlap má pro vás slabost z jiných důvodů: Jste zranitelná a on (evolučně) rád ochraňuje své blízké; nosíte v sobě jeho geny, které tu po něm jednou zbudou, což je podle psychologů podvědomá útěcha lidí pro budoucí odchod z tohoto světa; teprve dítětem se posvětí jeho domácí krb, který tedy nezbudoval nadarmo; v neposlední řadě je zde jeho pocit „provinění“ za váš (nebohý) současný stav, který chce kompenzovat zvýšenou starostlivostí.

Má zkrátka mnoho důvodů vás zbožňovat – tak si to nezkazte nošením tang pod těhotenským bubnem.

Reklama

Načítám