Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Můj syn měl první sex s rodinnou známou!

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Reklama

Je výhoda, když do sexu chlapce zasvětí zkušená žena, klidně i dvakrát starší? Nebo má pravdu čtenářka Jana, podle níž fakt, že její syn měl první sex s rodinnou známou, může zanechat na jeho duši šrámy?

Článek

Jana napsala na e-mail jaktovidichlap@firma.seznam.cz: „Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na váš názor. Můj patnáctiletý syn měl krátkodobý přátelský vztah se ženou, který vyústil až v několik pohlavních styků. Jedná se o naši známou, které je 43 let a zjistila jsem to z jejich komunikace na Facebooku, ze kterého se na našem společném počítači neodhlásil a já mu ze zvědavosti koukla do zpráv. Ona nevypadá špatně, ale věk a mateřství je na těle každé z nás přece jen znát... Nic jsem synovi neříkala, bylo mi to trapné, přece jen jsem si představovala, že můj syn vstoupí do sexuálního života s partnerkou přiměřeného věku, kterou bude opravdu milovat. Moc mě to trápí a bojím se, zda to na jeho prožívání vztahů a sexuality nenechá následky. Můj muž naopak věc bagatelizuje, jednou dokonce řekl, že se syn naučil jezdit na starém kole, na tom že nic není. Podle mě sex ale není žádná autoškola, je to vyvrcholení láskyplného hlubokého vztah dvou rovnocenných partnerů a připadá mi, že žena mého syna pošpinila, urychlila jeho vstup do světa dospělých. Dosud o dívky žádný valný zájem neprojevoval a klidně mohl o panictví přijít až o dva roky později. Co si o tom myslíte vy? Děkuji za odpověď, Jana.“

Vážená paní Jano,

v situaci, která již nastala, je na rady pozdě. Nikoliv však na uklidnění případných trpících. Vynasnažím se vám v tomto ohledu prospět. Spousta středověkých panovníků prožilo první (oficiální!) pohlavní styk ve věku vašeho syna, a není dochována informace, že by se to na nich v dospělosti nějak negativně projevilo. Za všechny jmenujme nejmoudřejšího z nich – Karla IV. Citujme dějepisce o jeho sňatku s Blankou z Valois: Mladým novomanželům je teprve sedm let, proto jsou hned po sňatku odděleni a setkávají se až v plnoletosti, za kterou středověk považoval 15. rok života.

Pohled muže a ženy na tyto věci je odlišný. Zaplať pán Bůh! Svět podle chlapů by byla jedna velká Sodoma a Gomora. Můj názor se proto blíží názoru vašeho manžela. Jeho příměru ke starému kolu jsem se srdečně zasmál, i když trochu trpce. Pro dědky mého věku je 43letá žena vlastně ještě dorostenka…

Z odborných statistik vyplývá, že prakticky všechny mladé romantické lásky středoškolského věku jsou předem odsouzeny k zániku. Pokaždé alespoň s jedním nalomeným srdcem. Nedostižný Miroslav Plzák se dokonce kloní k názoru, že v ideálním případě by poučená dívka měla raději vědomě naletět protřelému leč zkušenému donchuánovi, než si prožít ukňouraný vztah se studentíkem, co jí bude v kině mačkat ruku. Proč by to nemělo platit i naopak? Zbytečně tedy nelitujte, že váš syn tuto ukňouranou fázi přeskočil. Není o co stát, i když – přiznávám – se na to hezky vzpomíná.

Dalším pozitivem už navařené kaše je známý fakt, že panic dívkám neimponuje. S nabytými zkušenostmi bude váš syn nad věcí, a tím bude mít na výběr více dívek a do budoucnosti větší šanci na kvalitnější partnerku.

Soukromě by mě zajímalo, jestli s tou vaší kamarádkou jste nadále zadobře a tváříte se jakoby nic… Vy se toho už asi nedožijete, ale jako matka synovi jistě přejete to nejlepší, tedy aby i u něj platilo: Čím dříve se začne, tím později se skončí.

Reklama

Načítám