Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Muži mají v hlavě jen sex. Komu to vadí?

Foto: thinkstock

Muži myslí jen na jedno, a není možné, že by to ženám vadilo tolik, jak předstírají! To si myslí Josef HausmannFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„To by museli mít v hlavě něco jiného“, zní častý závěr pavlačové komise soudících žen. Ale opravdu vám vadí, že muži mají v hlavě jen sex?

Článek

Navíc kdyby se ženy podívaly třeba z Petřínské rozhledny, viděly by v tisících stavbách a vynálezech neklamné stopy po tom, že muži používají mozky i jinak. Pomiňme fakt, že soudy vynášené nad celými živočišnými druhy jsou bezcenné – mně také vadí, že kobry stříkají jed nebo že mně divoká prasata rozrývají zahrádku. To by se musel změnit celý svět a činit takové změny oné pavlačové komisi (ani té na čtvrtém patře) jaksi nepřísluší.

Výtka žen na adresu této naší (genetické) vlastnosti je velmi pokrytecká. Musely by podle stejné logiky uznat, že hladový člověk „myslí jen na žrádlo“, musely by se zamyslet, proč jsou muži tak sexuálně vyhladovělí, že na nic jiného nemyslí – a něco proti tomu podniknout, ale především by musely uznat, že na tom našem neustálém prahnutí po sexu je založena celá jejich existence. Kdo by je živil, stavěl jim domy, vozil na dovolené, bavil je a přikyvoval jejich hloupým tlachům? A hlavně – proč by to dělal?

Tvrzením, že muži po nich chtějí „jen to jedno“, pronášeným s despektem a ukřivděností, vyvolávají ženy falešný dojem, že je „to jedno“ ponižuje, otravuje, bolí, zdržuje a protiví se jim, takže pokud, holenku, něco takového chceš, musíš se podle toho chovat, snažit, makat, otáčet se, zaopatřovat a obdarovávat. A aby se z toho dalo vytřískat co nejvíce, podsune se nám, že muži baží po sexu jen kvůli ukojení vlastní pohlavní žádostivosti.

Víme však, že mužova touha po svedení ženy má dva motivy. Jeho vlastní ukojení je pouze jedním z nich (pokud to není zrovna námořník vrátivší se z dlouhé plavby). Hlavní mužova touha je působit vyhlédnuté nebo milované ženě pohlavní rozkoš. Slast čtená v ženiných očích jej vzrušuje více než slast vlastní. Ženské, nikoli mužské vzdechy jsou inzerovány erotickými službami za účelem získání mužských zákazníků. Zkušené ženy předstírají mužům orgasmus, aby oni měli pocit, že si to užily.

A tato naše veskrze altruistická vlastnost nás činí v očích žen směšnými, zvířecími, pudovými, chlípnými, sprostými, vilnými a nízkými. Tak proč tuto hroznou stránku našich charakterů ze všech sil přiživují? Veškerá móda, kosmetický průmysl, salony krásy a plastická chirurgie stojí ve službách ženského sexuálního svádění. Popírat to je stejné jako tvrdit, že jídlo není k utišení hladu a voda nezahání žízeň.

Jestliže tedy ženy s odporem předhazují mužům, že na „nic jiného“ nemyslí, je to stejně věrolomné tvrzení, jako kdyby hostinský nadával hostům, že „by jenom chlastali“, a přitom se těšil na každý jejich krejcar.

Reklama

Související témata:

Načítám