Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Nechci, aby přítel chodil doma nahý! Jak ho přesvědčit?

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nahota! To je, oč tu běží. Renatě dosud nevadila, ovšem těhotenství její postoj změnilo. Budoucí otec nechápe, trucuje a dál trvá na svém. Co na to náš chlap Josef Hausmann?

Článek

Do e-mailové schránky jaktovidichlap@firma.seznam.cz přišel tentokrát dotaz od čtenářky Renaty, ve kterém řeší otázku nahoty u jejího partnera.

Čtenářka Renata: „Dobrý den, pane Hausmanne, chtěla bych se s vámi poradit ohledně mého partnera. Nikdy jsem nebyla prudérní, podotýkám, že nahota mi nevadí, ale teď mám trochu strach. S partnerem jsme od sebe čtyři roky (mně je 32 a jemu 36 let), žijeme spolu pět let, doma jsme chodili a chodíme běžně nazí – partner i v případě, kdy má erekci. Jenže jsem nyní těhotná a už to nechci, začínám se čím dál víc i častěji zahalovat. Ale můj partner o tom nechce ani slyšet. Čekáme holčičku a já mám obavy, co bude. Není mi příjemná představa, že ho postupem času uvidí nahatého. Prosím, poraďte mi, jak ho přesvědčit, aby s tím přestal, a co si o tom celém myslíte? Děkuji vám za odpověď.“

Vážená Renato, jestli dotaz správně chápu, chcete omezit domácí „nuda pláž“, aby vás dcera jednou neokukovala. Já sám v tomhle ohledu nemám jasno. Myslím, že lidé by si kousek tajemna zachovávat měli a vést k tomu i děti, ale na druhé straně studie o dětech vyrostlých v „nahých“ domácnostech nijak neprokazují, že by utrpěly nějakou újmu.

Běžně vídám i v mužské sprchové části plaveckého bazénu tatínky s malými holčičkami, asi to nevadí. Jako obhájce rovnosti bych rád věděl, jestli v dámských sprchách jsou k vidění maminky s chlapečky...

Než ale porodíte a než děťátko dospěje do věku, kdy z toho bude něco chápat, potrvá ještě pár let. Sundáváte kalhoty (v tomto případě oblékáte), když je ještě brod daleko. Počkejte a řešte to, až to bude na pořadu dne. Třeba mezitím vy nebo manžel (doufám, že se vezmete) dospějete k jinému názoru. A kdybyste se nedohodli, obecně ve vztahu platí, že bojovat o názor se nemá. Umění je ovšem o něj nebojovat. Součástí tohoto umění je odhadnout, zda je onen názor boje nehoden (například je-li větší škůdce Sobotka, či Kalousek), nebo za něj bojovat stojí (třeba na kterou střední školu holku pošleme). To vaše rozhodování je někde uprostřed.

Chcete radu? Nuže, být vámi, tak ustoupím, protože je to ještě daleko, a protože jsou na světě důležitější věci. Jestli je penis vašeho muže jeho výlučným vlastnictvím (a může si ho vystavovat, kde chce), nebo je součástí společného užívání manželů (a částečně tedy i váš), je hluboce filozofická otázka, jejíž řešení přesahuje rámec tohoto sloupku. Ne každý je ochoten řešit tuto otázku benevolentně. Na vašem místě bych s tím radši nevyrukoval.

A co se erekce vašeho muže týče, zabere tato u pochodujícího muže jen neparný zlomek času, takže je možná zbytečné se tím zabývat. Je-li ovšem u vás doma situace jiná a erekce Vašeho muže je permanentnějšího rázu, měla byste jít do sebe, protože je to projev jeho neukojenosti. To je v jistém smyslu vaše selhání. Pokud budete v budoucnu chtít ušetřit svého potomka pohledu na nahého muže s erekcí, zaveďte preventivní opatření, aby jí „netrpěl“ tak často. Posílíte tím zároveň i jeho oddanost a pevnost svazku.

Načítám