Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Ženská závislost na muži se musí léčit!

Foto: THINKSTOCK

Žárlivost a závislost, to jsou podle Josefa Hausmanna dva přežitky, které s sebou zbytečně vláčímeFoto: THINKSTOCK

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žárlivost mužů (prevence před investicí do kukaččích mláďat) i ženská (prevence dělení se o mužovy zdroje) mívala historicky své opodstatnění, díky kterému nám ji evoluce vtiskla do genů.

Článek

V dnešní době už dávno původní poslání žárlivosti – tedy přežití – pominulo, leč tato protivná archaická vlastnost v nás přetrvává. Nabývá přitom jiného obsahu – ješitnosti u (hloupých) mužů a přehnané závislosti na svém partnerovi u žen. Víme přece, jak žena čeká na každý telefonát od muže, na každou květinu, jak se babrá v tom, jestli ji má pořád rád, neměl-li ji rád dříve více, poměřuje frekvenci milostných styků se stavem dříve (když mě měl ještě rád), se (žalostným) stavem dnes.

Nepřijde-li muž domů, je tam najednou vzduchoprázdno – zábava, koníčky, vyplnění volného času, to vše s mužem stojí a padá. Čím delší soužití s mužem, tím více žena degenerovala ve svých schopnostech vytvořit si vlastní program. Nakonec si ani nedovede představit někam cestovat samotná bez něho. Slýcháme přece rozhovory typu: „Tak jeď k tomu moři bez něj, když se mu nechce.“ „Co bych tam sama dělala?“

Ocitne-li se muž sám doma – obživne. Konečně je klid. Byt je náhle krásný a pohodlný. V pohodě si pustí fotbal nebo porno, nikdo ho nenutí dávat oblečení do skříní, pozve si slečnu nebo kamarády – zkrátka muž na ženině přítomnosti závislý není. Jak by byl život krásný, kdyby neměl na krku tu žárlivou – a závislou – ženskou!

Co s tím? Řešení se nabízí samo: sehnat jí milence, na kterého se rozloží část její váhy a starostí o její program. Samozřejmě za předpokladu, že žena ještě vypadá jakž takž k světu a muž (třeba vzhledem k jejímu již neplodnému věku) nežárlí.

Ona si ale sama milence hledat nebude, je třeba jí v tom aktivně pomáhat. Například na plesech dávat kamarádům najevo, že bych nebyl proti; posílat ji na zájezdy, kam (neochotně) pojede sama a třeba o někoho zavadí; neúčastnit se jejích společenských akcí (jsou-li vůbec nějaké), aby se neodradil náhodný zájemce a podobně. A hlavně – nežárlit ani z legrace.

Léčba každé závislosti je zpravidla drastická a k pacientovi bezohledná. Přesto nemívá velkou naději na úspěch. Léčba závislosti ženy na muži nebude v tomto ohledu výjimkou a účel zde musí světit i zdánlivě nepopulární prostředky. Čím dříve se žena vyléčí, tím déle si ještě užije plnohodnotného života.

Reklama

Načítám