Hlavní obsah

Jak to vidí muž, jak žena: V čem se neshodnete vy?

Foto: Thinkstock

Jsme z rozdílných planet, a je to znátFoto: Thinkstock

Reklama

Muži a ženy! Dva světy, co spolu občas válčí, ale zároveň bez sebe nemohou existovat. Situací, kdy se vzájemná rozdílnost nedá přehlédnout, je spousta. Některé jsou notoricky ohrané, jako třeba ty, že ženy neumějí číst v mapách a muži zase nevidí rozdíl mezi zelenou a tyrkysovou barvou. Ale lišíme se i v mnoha jiných ohledech, posuďte sami!

Článek

Někdy nám to jde na nervy, jsme šílení z toho, jak ten druhý jedná zcela jinak, než bychom to udělali my, ale je to v pořádku. Kdyby se muži a ženy nelišili, byla by to nuda! A navíc se skvěle doplňujeme, a tak to příroda nejspíš zamýšlela.

Jen je potřeba zacházet se vzájemnými odlišnostmi tím správným způsobem. „Většinou s nimi ale pracujeme tak, abychom si dokázali, že ten druhý je blbější. To jsou takové ty věty ,vidíš, vy chlapi neudržíte v hlavě jediné datum' nebo ,no jo, ženská, ta zas bude parkovat půl dne',“ říká psycholožka Katarína Lomská Filasová z Centra zvyšování psychické odolnosti.

Základem je podle ní naučit se odlišnosti respektovat, byť jsou z našeho pohledu nepochopitelné. A vzájemně si pomáhat a využívat silných stránek toho druhého. „Když vím, že on parkuje poslepu a mně to moc nejde, tak ho můžu požádat, aby zaparkoval on. Ale ne protože jsem debil, ale protože moje silné stránky jsou jinde. A tím ze sebe vytvoříme silný tým,“ radí Katarína Lomská Filasová.

Foto: Thinkstock

Každý máme něco, třeba muži jsou věčné děti a ve výsledku je to na nich to hezkéFoto: Thinkstock

A tohle je několik situací, v nichž se muži a ženy liší (tedy ve většině případů). Zkuste se jim zasmát, mít nad nimi nadhled, a hlavně zkuste vymyslet, jak jich ve společném soužití využít!

Tip redakce:Muži jsou vážně jiní a většinou je to úsměvné. Přesvědčí vás o tom Opravdu vtipný článek o mužích.

1. Miláčku, kdy má moje matka narozeniny?

Jen málokterý muž má dar, že si pamatuje data narození svých blízkých. O nejrůznějších výročích či svátcích ani nemluvě. Naopak ženy jsou často chodící kalendář a díky své paměti zažehnaly již mnoho rodinných trapasů. Existují samozřejmě výjimky, ale co si budeme povídat, ve většině rodin mají tuto problematiku na starosti ženy.

Co na to redakce: No a co? Hlavní je, že alespoň někdo si ta data pamatuje. A pokud vás to vážně obtěžuje, svěřte tento úkol technice. I ten nejobyčejnější mobilní telefon vás dokáže včas upozornit, že se blíží narozeniny vaší tchyně.

2. Reálný svět versus ten virtuální

„Bože, proč už zase sedíš u počítače?! Ty zas hraješ?!“ Ano, muži počítačové hry milují! Proč? To ženy nejspíš nikdy nepochopí. Většinou nehrají počítačové hry vůbec nebo tím maximálně zabijí pár minut, než dopere pračka. Ale pánové hodiny a hodiny střílí na své neexistující nepřátele, s nepochopitelným zanícením budují virtuální vesnice, města a vojska či se v kreslené formuli prohání šílenou rychlostí po okruhu v Monaku.

Co na to redakce: Kdo si hraje, nezlobí! A každý máme něco, muži ničí návštěvníky z vesmíru, ženy zas koukají na pětistýpadesátýpátý díl argentinské telenovely.

Foto: Thinkstock

Kutilové nejsou doma vždy vítáni, občas je lepší si pozvat odborníkaFoto: Thinkstock

3. Foťák nebo kolo, vždy to musí být to nej

Je jedno, zda si jdete s partnerem pořídit nový fotoaparát nebo lyže či kola na společné projížďky. Požadavky pánů tvorstva bývají většinou totožné: Chci to nejlepší! A je úplně jedno, že váš přítel fotí maximálně rodinné oslavy. Čím víc funkcí foťák má, tím líp. Nejspíš je nikdy nevyužije, ale co kdyby!

Naopak ženy si jsou většinou schopné přiznat, že vrcholové cyklistky z nich nikdy nebudou, proto není nutné pořizovat nejdražší novinku z oblasti terénních kol. Stačí průměrné vozítko, hlavně aby na něm vyšláply ten šílený krpál za barákem a aby jim ladilo s helmou.

Co na to redakce:Je jedno, kdo jaké máte kolo, hlavně když vám to společně dobře šlape :-).

4. V pohodě, zlato, já to opravím

Tak téhle věty se mnohé ženy děsí. Většina mužů bez ohledu na věk, povolání či fyzickou kondičku jsou domácí kutilové a neexistuje nic, co by nedokázali znovu zprovoznit. To, že naposledy skončil kvůli jejich „odbornému zásahu“ na smetišti kávovar, rok předtím magnetofon a minulý čtvrtek fritovací hrnec, se jim jaksi vykouřilo z hlavy. Je tu nová šance a oni se jí po chlapsku chopí!

Žena nikoli! Pokud si skutečně není jistá, že danou věc dokáže opravit, odnese ji do opravny.

Co na to redakce: Odvahu je třeba ocenit! A chlap, co se ničeho nebojí, včetně rozbitého rádia, je vlastně obdivuhodný. No a co, že se mu občas něco nepovede?! Vy také občas připálíte večeři!

5. Dáme panáka! Jasně!

Pokud pomineme období dospívání a seznamování se s alkoholem, v dospělosti lihovinám podléhají spíše muži. Tedy alespoň v tom smyslu, že se dokážou opít takzvaně napadrť. Nebudeme si nic nalhávat, i ženy si umějí přihnout. Ale každopádně ne tak dramaticky, protože nepokládají za nic špatného, když odmítnou pozvání na panáka. Ale muži ne, když je kamarád zve na „jednoho frťana“, neodmítnou. A slušnost je pak samozřejmě rundu otočit. A tak to jde pořád dokola, dokud alespoň jeden z nich neleží hlavou na stole.

Co na to redakce:Jestli je to jednou za čas, tak budiž. Koneckonců vy se ráno budete usmívat, on bude trpět. Kocovina skolí i chlapa jako horu.

Tip redakce:A pozor, funguje to i naopak. Muži mají také občas pocit, že jsou ženy z jiné planety. Dočtete se o tom v článku Tohle chlapi nikdy nepochopí!.

A jak je to u vás doma? V čem je váš partner jiný?

Reklama

Související témata:

Načítám