Hlavní obsah

Domácí sexy fotky: Jak si vyhrát se stylem boudoir?

Foto: Profimedia

Pořídit krásné fotografie ve stylu boudoir můžete i domaFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co vás napadá, když se řekne budoár? Dámský salonek či odvážné, ale rozhodně ne vulgární fotografie? Správně! Neutrácejte za ně v ateliérech, ale přiložte ruce k dílu. Budete se cítit neskutečně sexy!

Článek

„Blíží se Vánoce a já bych chtěla překvapit manžela nějakými sexy, ale vkusnými fotkami,“ svěřuje se čtenářka Zdeňka a podotýká, že se jí moc nechce utrácet za služby profesionálního fotografa, který si účtuje za pár snímků od tisícikoruny výš. Dobrá zpráva? Jde to i jinak. A ve stylu fotografií boudoir. Co to vlastně je?

Zakázaná zóna jako lákadlo

Budoáry jsou elegantně zařízené dámské salonky, které byly ve francouzských palácích již v 18. století vybaveny zrcadlem a toaletním stolkem s líčidly a parfémy. Sloužily k relaxaci a soukromí. Jelikož mužům byl vstup zakázán, jejich atmosféra je láká.

Kupříkladu americká sexuání terapeutka a propagátorka budoárových hrátek Kat Van Kirk na svých stránkách tvrdí, že když chcete dráždit svého partnera, toužíte vyjádřit emoce a svou podstatu před fotoaparátem nebo kamerou, je budoárové focení tou pravou volbou už jen proto, že již samotný proces tvorby sexy snímků vám může zvednout sebevědomí a podpořit vnitřní sexualitu. Zde je pět jejích tipů, jak si to užít.

1. Zaměřte se na způsob vyjádření

„Řiďte se instinktem a vystavujte to, o čemž si myslíte, že se milenci líbí,“ radí odbornice. Opěvuje vaše plná ústa, vlasy či ňadra? Dejte jim při focení hlavní roli. Touží vás vidět jako hříšnici? Bude to chtít koketní červenou... Jen se ujistěte, že se cítíte pohodlně a nic neděláte s nátlakem. „Jinak svůj původně hezký záměr zničíte,“ varuje Kat Van Kirk. A co dál?

Foto: Profimedia

Myslete na to, co se na vás partnerovi nejvíc líbí, a to zdůrazněteFoto: Profimedia

2. Vytuňte prostředí

Experimentujte (saténové tkaniny, paví peří, hedvábné polštáře, svíčky) a rozestavte okolo sebe měkká světla, která jsou kromě nenucených pozic hlavní charakteristikou tohoto typu fotografií. (Domácí světla vytvoří realistický dojem.)

Vycházet můžete i z oné klasické podoby budoárů. Vytáhněte šminky, štětce, parfémy, labutěnky po babičce a před zrcadlem si s nimi pohrajte.

Cítíte se nejistě? Sklenička vína vás v záměru podpoří. Stejně jako oblíbená hudba. Ostatně, i tohle patří ke kouzlu budoáru. Cítit se nerušeně.

3. Nalaďte svoji mysl i tělo

Souzněte s vlastním tělem, zkoušejte oblečení – nebojte se korzetů a výrazných doplňků, jako jsou korále či nevšedního líčení. Prozkoumávejte různé úhly a pořizujte selfie. Buď fotoaparátem se stativem, nebo v nouzi svým chytrým telefonem se selfie tyčí, ať víte, jaká póza nebo outfit je nejvíc sexy.

(Mimochodem, bluetooth spoušť fotoaparátu určená pro mobilní telefony a tablety vypadá jako klíčenka, s jejíž pomocí můžete bezdrátově ovládat fotoaparát v mobilním telefonu.)

Pokud na výsledných fotografiích chcete působit mladší a svěžejší, krátce před focením si zacvičte. Tenhle trik doporučuje britská režisérka lechtivých filmů Anna Span. Svaly se totiž vypnou a ve světle fotoaparátu vypadají mnohem lépe. Je to něco jako tabletka na zvýšení sebevědomí! Ale možná, že ji vůbec nebudete potřebovat.

Foto: Profimedia

Když si před focením zacvičíte, budou vaše svaly propnuté a vyrýsovanéFoto: Profimedia

4. Rozjeďte to na plné pecky!

„Pusťte si nejžhavější fantazii prostřednictvím vaší mysli. Prostě myslete na sex a budete vypadat sexy. A když to selže, chovejte se, jako by fotoaparát byl váš partner. Svádějte ho a dejte si za úkol přivést ho do extáze,“ uzavírá Kat Van Kirk. Cvak, tyhle fotky budou jako víno! A když ne? I druhý pokus se počítá...

5. Přizvěte parťáka

Pakliže nepatříte mezi ostýchavé, požádejte o pomoc kamarádku. Druhý pár očí se vždycky hodí. Přítelkyně přijde, vyfotí vás a ještě upozorní na detaily. A jaké další rady se vám budou hodit?

Fígle, jak zabodovat

  • Režisérka Anna Span doporučuje dívat se přímo do objektivu. Působí to tak, že máte radost z přistižení...
  • Vyhněte se focení, kdy je ve stejném záběru denní světlo i umělé osvětlení – například nemiřte fotoaparátem do chodby s otevřenými venkovními dveřmi.
  • Využijte slunečního svitu. Jednu umělou svítilnu postavte k oknu a umístěte ji co nejvýše, aby napodobovala úhel dopadajících paprsků. Druhému světlu věnujte místo naproti tomu prvnímu. Eliminujete stíny.
  • Pokud mobil nebo foťák nedrží, využijte servírovací stolky.
  • Bavte se.

A jste na tom se sexy fotografiemi vy? Troufnete si na jejich tvorbu svépomocí?

Reklama

Načítám