Hlavní obsah

Jak zamaskovat akné

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nepříjemné pupínky je nejhorší mačkatFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Jste na odchodu, pohlédnete na sebe do zrcadla a... je tam. Červený pupínek! Hrůza! První reakce je mačkat, ale to je právě chyba! Poradíme vám lepší postup.

Článek

Ano, chybou je pupínek vymačkávat ve chvíli, kdy jste již téměř na cestě z domova. Tím okolí pupínku ještě více zrudne a maskování je mnohem složitější. Když už se neudržíte a pomačkáte ho, přiložte na něj kostku ledu, stáhnete tak otok. Následně použijte tzv. zelený korektor a lehce přepudrujte, tím ho zneviditelníte.

Ale pojďme na to pěkně popořádku...

1. vyzmizíkujte nedostatky korektorem

Jedná-li se o ojedinělý útvar, použijte k zamaskování korektor. Je to hutný přípravek, který se aplikuje pouze na postižené místo tamponkem, vatovou špejlí nebo prstem - kontura se důkladně zapracuje do ztracena.

Nejvhodnější je pro akné krycí korektor, který obsahuje oxid zinečnatý, který působí antibakteriálně, podporuje hojení, zakryje zčervenalá místa a chrání před dodatečným podrážděním UV zářením. Na této bázi je např. korektor na akné Skin Naturals Pure, Garnier, krycí korektor od Avonu nebo speciální korektor Eucerin. Následně naneste make-up a zafixujte matujícím pudrem.

Foto: archiv firmy

Jak se správně postarat o mladou pleť?Foto: archiv firmy

2. vybírejte make-up podle krycích schopností

Speciální make-upy pro problematickou pleť mají lehký vysušovací efekt. Make-up Acnecolor, který je určený přímo na léčbu akné, koupíte v lékárně bez předpisu. Je ale pouze ve dvou barevných odstínech. Velmi vhodný a kvalitní je i make-up Dermacol Acnecover, chrání aknózní pleť, obsahuje olej z australského čajovníku, zklidňuje a působí protizánětlivě. Skvěle kryje i make-up Trucco.

Make-up vybírejte důkladně, protože musí zakrýt barevné nedostatky, ale nesmí vytvořit maskovitý vzhled.

3. pudr má matující funkci ne krycí

Nepoužívejte silnou vrstvu tmavého pudru, nebo vytvoříte ze svého obličeje masku resp. docílíte nepřirozeného vzhledu.Stává se to nejen mladým dívkám, ve snaze zamaskovat uhříky, ale i starším dámám, které chtějí zneviditelnit vrásky. Na maskování je korektor a make-up. Pudr může být transparentní, protože má pleť hlavně zmatovět.

Nanášejte ho čistým tlustým štětcem a nezapomeňte udělat malou pauzu mezi aplikací make-pu a pudru, aby se make-up vstřebal.

Náš tip:

Kabuki - kosmetický štětec s jemnými, ale hodně hustými přírodními kvalitními štětinkami. S ním nanesete to správné množství pudru.

Líčení se nemusíte bát. Vyberte si speciální nemastné korektory, make-upy a pudry póry neucpávají, ale absorbují nadmíru mazu. Abyste nad akné vyhrály, je důležité pravidelné odličování, tedy do postele jen bez make-upu.

Reklama

Související témata:

Načítám